Hvordan Beregne Dekningsgrad

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Dekningsgrad
Hvordan Beregne Dekningsgrad

Video: Hvordan Beregne Dekningsgrad

Video: Hvordan Beregne Dekningsgrad
Video: Excel på norsk: Beregne tid mellom klokkeslett 2024, Mars
Anonim

Når man analyserer likviditet, som forstås som et foretaks evne til å avvikle sine kortsiktige forpliktelser på bekostning av raskt solgte eiendeler, beregnes et antall koeffisienter. Blant dem er dagens likviditetsgrad eller dekningsgrad.

Hvordan beregne dekningsgrad
Hvordan beregne dekningsgrad

Bruksanvisning

Trinn 1

Dekningsgrad karakteriserer selskapets evne til å betale tilbake kortsiktig gjeld i løpet av salg av omløpsmidler. Dette er den vanligste indikatoren som karakteriserer en organisasjons likviditet. Jo høyere verdi, jo mer løsningsmiddel er selskapet.

Steg 2

Dette forholdet viser hvor mange rubler av selskapets omløpsmidler som faller på rubelen av kortsiktig gjeld. Med andre ord kan du bestemme hvilken del av selskapets kortsiktige gjeld som kan tilbakebetales på bekostning av omløpsmidler. Derfor kan teoretisk sett en organisasjon der nivået på omløpsmidler overstiger nivået på kortsiktig gjeld betraktes som vellykket fungerende.

Trinn 3

Beregning av dekningsgrad er ganske grei. Det er definert som forholdet mellom omløpsmidler og kortsiktig gjeld til firmaet. I dette tilfellet forstås eiendeler som kontanter i kassen til foretaket og på bankkontoer, kundefordringer med løpetid på mindre enn 12 måneder, kostnad for varebeholdninger, andre omløpsmidler, for eksempel kortsiktige finansielle investeringer. Men det skal huskes at ikke alle eiendeler som er angitt i balansen er gjeldende. Noen varebeholdninger eller forfalte fordringer har null likviditet. Kortsiktig gjeld forstås som lån med nærmeste løpetid, forpliktelser overfor ansatte i organisasjonen, budsjett, utenbudsjettmidler osv.

Trinn 4

Verdien av dekningsgraden er som regel ikke den samme i forskjellige bransjer. Den normative verdien er 2. En koeffisient under det etablerte nivået anses som kritisk. Økningen i denne indikatoren i dynamikk blir sett på som et positivt aspekt og viser at risikoen forbundet med vanskeligheten med å selge virksomhetens eiendeler synker.

Anbefalt: