Hva Ikke å Gjøre I Møte Med Devaluering

Innholdsfortegnelse:

Hva Ikke å Gjøre I Møte Med Devaluering
Hva Ikke å Gjøre I Møte Med Devaluering

Video: Hva Ikke å Gjøre I Møte Med Devaluering

Video: Hva Ikke å Gjøre I Møte Med Devaluering
Video: Ta disse ordene ut av livet ditt umiddelbart, de stjeler penger 2024, Kan
Anonim

Nylig har rubelen stadig satt nye antirekorder. Hva er den beste måten å oppføre seg under de nåværende forholdene og om mulig minimere konsekvensene av rubelen faller for familiebudsjettet?

Hva ikke å gjøre i møte med devaluering
Hva ikke å gjøre i møte med devaluering

Ikke kast bort de siste besparelsene dine

Rubelen kollapset og den økende inflasjonen på slutten av 2014 førte til at folkemengder skyndte seg til butikker for å bruke sine akkumulerte midler på husholdningsapparater. Dermed prøvde russerne å bevare kjøpekraften til deres avskrivende sparepenger. Rubelen kollapset stimulerte etterspørselen etter så dyre varer som biler og leiligheter. Noen bilforhandlere måtte til og med stanse salget.

Er denne oppførselen berettiget? Det er vanskelig å svare entydig. Hvis vi snakker om kjøp av utstyr som selgerne kjøpte i løpet av den gamle valutakursen, og ganske enkelt med hell grep øyeblikket for å øke prisene, er slike kjøp neppe berettiget. Når det gjelder kjøp av en ny bil, som var planlagt tidligere, var det faktisk mer lønnsomt å foreta kjøpet før prisøkningen, som uansett vil skje.

Konklusjonen antyder seg selv: under devalueringsforhold bør du ikke gjøre emosjonelle kjøp, men du trenger å begrense deg bare til det du virkelig trenger. Faktisk, med den økonomiske krisen og tilhørende vanskeligheter med å skaffe lån, er det å være igjen uten sparing et veldig risikabelt alternativ.

Eksperter mener at det er optimalt å ha en inntekt på opptil seks måneder for en regnværsdag. Dette vil for eksempel gjøre det enkelt å takle tap av jobb.

Avvis lån hvis mulig

I en vanskelig økonomisk situasjon kan ekstra heftelser på lån bli uutholdelige. Derfor bør du prøve å følge en sparestrategi og bare bruke kredittfond som en siste utvei. Store utgifter som innebærer bruk av lånte midler, om mulig, bør utsettes til bedre tider.

Behovet for å redusere gjeldsbelastningen i kriseperioden er ikke den eneste grunnen til at du ikke skal ta lån i dag. Faktum er at vilkårene for deres levering nå er ekstremt ulønnsomme. For eksempel har Sberbank en rente på forbrukslån som overstiger 30% per år, og på pantelån - over 15%. Og selv slike lån godkjennes sjelden.

Det som absolutt ikke trenger å gjøres er å utstede lån i utenlandsk valuta. Og ikke vær oppmerksom på den lavere satsen på den. Det er nok å se på den vanskelige situasjonen der låntakere nylig har funnet seg på pantelån i utenlandsk valuta, hvis månedlige innbetalinger i form av rubler har vokst med mer enn 60% (etter størrelsen på rublenes fall mot dollar eller euro). Det eneste unntaket som lar deg få lån i utenlandsk valuta hvis inntekten din er i euro eller dollar. For øvrig foreslås det å forby slike lån helt. Dette lovforslaget forventes diskutert i Statsdumaen.

Ikke hold alle pengene dine i en valuta

Å løpe i panikk til vekslingskontoret og endre alle besparelsene dine til dollar eller euro er en absolutt mislykket strategi. I tillegg til å fortsette å holde alle pengene i rubler, slik myndighetene anbefaler.

Du bør prøve å ikke beholde alle pengene dine i en valuta. Hvordan du fordeler midler er opp til deg. For å gjøre dette er det bedre å fokusere på de mest likvide valutaene - dollar og euro. Den beste måten er å beholde den største andelen i rubler (f.eks. 40%) og resten mellom dollar og euro (f.eks. 40% / 20%). Det er bedre å prioritere dollaren, da den har stort vekstpotensial.

Ikke få panikk

Til slutt, prøv å ikke bukke under for massepanikk og vær edru. Analyser og dobbeltsjekk alltid innkommende informasjon. Psykologer anbefaler å se mindre TV og ikke komme i polemikk med venner og på sosiale nettverk. Og det at du vil sjekke kurset flere ganger om dagen vil ikke endre noe.

Husk at krise alltid blir erstattet av økonomisk bedring.

Anbefalt: