Hva Er Devaluering I Rent Språk

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Devaluering I Rent Språk
Hva Er Devaluering I Rent Språk

Video: Hva Er Devaluering I Rent Språk

Video: Hva Er Devaluering I Rent Språk
Video: Почему у Алибека Днишева и Димаша одна техника виртуозного пения? (SUB) 2024, Kan
Anonim

Essensen av devalueringsprosessen og dens konsekvenser blir kontinuerlig studert og analysert av de ledende finansfolk og økonomer i verdens land. Samtidig anser de fleste vanlige borgere dette fenomenet som en manifestasjon av finanskrisen. Men dette er en misforståelse. Til tross for at devaluering medfører en reduksjon i verdien av den nasjonale valutaen, bruker sentralbanker i mange land den som et verktøy for å håndtere kontantstrømmer.

Hva er devaluering i rent språk
Hva er devaluering i rent språk

Devaluering innhold

Konseptet med "devaluering" dukket først opp i europeiske land i løpet av gullstandardens tid, da hver papirseddel hadde en fast pålydende gull. Under første og andre verdenskrig var det en gradvis utstrømning av penger fra sirkulasjonen av land, som var nødvendige for fremstilling og bevæpning av hæren. Ledende banker utstedte et stort antall nye sedler, men gullreservene ble ikke lenger bekreftet, noe som førte til den første bølgen av devaluering.

I dag betyr dette fenomenet i finanssfæren avskrivning av nasjonale penger i forhold til valutaene i andre land. Og hvis vi gir en enkel definisjon, er utenlandsk valuta dyrere enn før med en devaluering, og for å kjøpe den, må du betale mer rubler. For eksempel, hvis dollaren i begynnelsen av 2014 var verdt ca 32,50 rubler, er verdien etter 11 måneder 46,50. Følgelig var devalueringen i 2014 43%.

Former for devaluering

Det er to hovedformer for devaluering:

- åpen, antyder sin offisielle anerkjennelse fra sentralbanken og varsler innbyggerne i landet om den faktiske nedgangen i verdien av nasjonale penger;

- skjult, ukontrollerbart, som oppstår uavhengig i løpet av hendelsene som skjer i den økonomiske og politiske sfæren til staten.

Årsakene til skjult devaluering er inflasjonssvingninger, utilstrekkelige gullreserver i landet, samt et underskudd i betalingsbalansen, selv om devalueringen i seg selv kan løse dette problemet. For eksempel bidrar billiggjøring av nasjonal valuta til reduksjon av innkjøp av varer importert fra andre land. På grunn av dette øker etterspørselen etter produktet av sin egen statlige produksjon, og som et resultat styrker statens pengeenhet.

Konsekvenser av devalueringsprosessen

Det er forskjellige meninger om konsekvensene av devaluering, da de er ganske tvetydige. På den ene siden, hvis situasjonen er dårlig styrt, kan de skade landets økonomi, og på den andre kan de gjenopplive den og føre til en gradvis utvikling.

De positive konsekvensene av devaluering for økonomien og økonomien i landet er:

- en økning i eksportvirksomheten;

- overveiende forbruk av det nasjonale produktet;

- vekst av BNP og BNP;

- reduksjon av utgiftene til landets gullreserve;

- iverksette tiltak for å forhindre valutaspekulasjon.

En forbedring av disse indikatorene kan bare skje hvis landets ledende eksperter og analytikere hele tiden overvåker fremdriften i 2015-devalueringsprosessen. Men hvis dette fenomenet oppsto spontant, eller som et resultat av feil handlinger fra ledende banker, kan dette føre til negative fenomener:

- avskrivning av vanlige borgers monetære investeringer i banker og tap av tillit til statsvalutaen;

- en økning i prisen på importerte varer og et mulig underskudd som kan oppstå i fravær av passende erstatningsforetak;

- en økning i kostnadene for nasjonale varer hvis de produseres på utenlandsk utstyr eller bruker importerte råvarer;

- inflasjon, som oppstår på bakgrunn av stigende importpriser og kunstig oppblåsende priser for et innenlandsk produkt;

- fremveksten av økonomiske risikoer for gründere og forretningsmenn som jobber med flere valutaer i sine aktiviteter.

Den alvorligste konsekvensen av devaluering anses å være et raskt fall i verdien av statsvalutaen, noe som kan forårsake et alvorlig sjokk for økonomien, dens tilbakegang og i verste fall - mislighold. Dette vil provosere en strøm av innenlandsk kapital til utlandet, en kraftig nedgang i entreprenørskap, en økning i arbeidsledighet og aktiv hyperinflasjon. Devaluering er et multilateralt økonomisk fenomen som ikke bare kan fungere som en kraftig spak for monetær regulering, men også føre til negative alvorlige konsekvenser i økonomien, noe som kan føre landet til en dyp krise.

Anbefalt: