Hvordan Analysere Bedriftens Ressurser

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Analysere Bedriftens Ressurser
Hvordan Analysere Bedriftens Ressurser

Video: Hvordan Analysere Bedriftens Ressurser

Video: Hvordan Analysere Bedriftens Ressurser
Video: Hvordan B2B-bedrifter bør redesigne nettsiden | Nettly Live | S01E12 2024, April
Anonim

Analyse av selskapets ressurser lar deg vurdere dets interne miljø og bestemme dets styrker og svakheter. I analyseprosessen er det nødvendig å vurdere salgsmarked, økonomi, produksjonsprosess og personalets ytelse.

Hvordan analysere bedriftens ressurser
Hvordan analysere bedriftens ressurser

Bruksanvisning

Trinn 1

Beregn volumet av produkter produsert av hver strukturelle enhet og hele virksomheten som helhet. Beregn resultatindikatorene til firmaet og dets divisjoner. Identifiser de sterkeste og svakeste områdene og evaluer prestasjonen til lederne.

Steg 2

Analyser sammensetningen av selskapets eiendeler. Evaluere ytelsen til økonomistaben ved å overvåke hvilke beslutninger som tas for å forvalte firmaets midler og hvor effektive de er.

Trinn 3

Evaluer aktivitetene til markedsavdelingen, som skal være rettet mot å posisjonere et produkt eller en tjeneste i markedet. For dette er det nødvendig å analysere trenden i selskapets salgsvolum, effektiviteten til den utviklede markedsføringsplanen. Sammenlign salgsprisene for firmaets produkter med prisene på lignende produkter fra konkurrentene.

Trinn 4

Beregn den økonomiske effektiviteten til produksjonen av selskapets produkter og bruken av utstyr. Beregn graden av avskrivning av anleggsmidler. Tegn og analyser strukturen til produksjonskostnadene, som må være i samsvar med de godkjente normene for forbruk av materialer.

Trinn 5

Bestem arbeidsproduktivitet og vurder kvalifikasjonene til produksjonspersonell, analyser hvordan kvalitetskontroll utføres, kontroll over bruken av materialressurser og deres lagring, produksjonsplanlegging, og hvordan implementeringen av produksjonsplanen kontrolleres.

Trinn 6

Gi en vurdering av menneskelige ressurser i bedriften. For å gjøre dette er det nødvendig å trekke konklusjoner om hver ansatt i selskapet og evaluere arbeidsoppgavene som utføres av ham, kvalifikasjoner, ferdigheter, kompetanse i sitt arbeid, moral, forhold på jobben, nivået på kompleksiteten til det utførte arbeidet og utvikling av andre spesialiteter av ham.

Trinn 7

Tegn konklusjoner om styrker og svakheter ved det indre miljøet til bedriften. Bruk dataene fra denne analysen til å utvikle en strategi for den videre utviklingen av selskapet.

Anbefalt: