Hvordan Forbedre Bedriftens økonomiske Tilstand

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Forbedre Bedriftens økonomiske Tilstand
Hvordan Forbedre Bedriftens økonomiske Tilstand

Video: Hvordan Forbedre Bedriftens økonomiske Tilstand

Video: Hvordan Forbedre Bedriftens økonomiske Tilstand
Video: Økonomiske optimeringsproblemer - del 1 Grensekostnad 2024, April
Anonim

Problemet med å forbedre den økonomiske tilstanden til et foretak er ikke bare et antikrisetiltak. Selskapets økonomiske stilling forverres ikke plutselig, men som et resultat av tidligere tapte muligheter. Ved å ta hensyn til flere indikatorer: kostnader, inntekter og balansestruktur, er det mulig med høy grad av sannsynlighet å forhindre fremtidige kriser.

Hvordan forbedre bedriftens økonomiske tilstand
Hvordan forbedre bedriftens økonomiske tilstand

Bruksanvisning

Trinn 1

Kostnadsreduksjon er ikke bare et akutt problem, men kanskje den mest presserende oppgaven for økonomiledere i forskjellige selskaper. Høye kostnader, som overstiger normene som er nedfelt i utviklingsplanene til firmaer og bedrifter, reduserer fortjenesten. Kostnadskontroll består ikke så mye i å spore svingninger i prisene på råvarer, materialer, transport og andre tjenester, men å redusere eller holde dem på samme nivå. I perioder med sesongmessige prisøkninger, for eksempel for råvarer, øker imidlertid kostnadene ved å kjøpe dem uunngåelig. Ha to eller tre backup-leverandører for denne saken.

• Først på denne måten sikrer du påliteligheten og kontinuiteten i leveransen.

• For det andre vil du kunne bestemme nøyaktig når prisene begynte å stige i hele markedet. Ikke bare én leverandør.

Steg 2

Lav salgsinntekt er det nest viktigste problemet som bedriftsledere står overfor. Inntektsindikatorens innflytelse på foretakets økonomiske tilstand ligger i muligheten til å generere kontantstrøm, som til slutt danner selskapets fortjeneste. I det store og hele løses problemet med salgsvekst med et sett med markedsføringsoppgaver. For de fleste små og mellomstore bedrifter koker de ned til å styre salgspris, produktmiks og distribusjonsnettverk.

Trinn 3

Strukturelle ubalanser i balansen - veksten av leverandørgjeld eller fordring - kan også ha en negativ innvirkning på foretakets økonomiske tilstand. En stor indikator for kundefordringer betyr for eksempel at selskapet kanskje ikke har nok arbeidskapital til å finansiere sine nåværende aktiviteter. En økning i leverandørgjeld oppstår vanligvis når et selskap ikke er i stand til å oppfylle sine forpliktelser overfor motparter. Dette kan også skyldes mangel på arbeidspenger. I dette tilfellet analyserer du fordringene for hver motpart. Reduser betalingsbetingelsene for de leverte produktene. Bruk om mulig sanksjoner (straffer) til useriøse kjøpere.

Anbefalt: