Hvordan Håndtere Ubetalte Lån

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Håndtere Ubetalte Lån
Hvordan Håndtere Ubetalte Lån

Video: Hvordan Håndtere Ubetalte Lån

Video: Hvordan Håndtere Ubetalte Lån
Video: Hvordan fungerer renter på lån? 2024, April
Anonim

Et ubetalt lån er langt fra uvanlig for den gjennomsnittlige russiske statsborgeren. Dessverre skjer alt i livet, den økonomiske situasjonen kan endre seg dramatisk, ikke til det bedre, og lån vil ikke gå noe sted. Dessuten, jo lenger du forsinker med betalinger, jo mer vil samlere som har blitt moteriktige for banker kjede seg, og det vil ikke være nerver å bekjempe dem. Det viktigste er å ta deg sammen, ikke å fortvile og tegne en klar plan for å komme seg ut av gjeldshullet.

Hvordan håndtere ubetalte lån
Hvordan håndtere ubetalte lån

Bruksanvisning

Trinn 1

Kom til banken der du tok opp et lån og forklar den nåværende situasjonen. Hvis du har å gjøre med en hederlig organisasjon, kan du håpe på en positiv løsning på problemet, fordi bankene bryr seg om deres omdømme, som først og fremst består av kundeanmeldelser. Det er mulig at banken din har lånestruktureringsprogrammer. Det var tilfeller da kreditorer kom inn i gjeldsstillingen og frøs betalingen eller reduserte størrelsen til klientens økonomiske situasjon ble normal. Derfor, hvis du er alenemor med to mindreårige barn i armene, og dessuten er du permittert, har du en direkte vei til bekjennelse til en kreditor.

Steg 2

Kontakt en annen bank for refinansiering. I dette tilfellet kjøper den nye banken din gjeld fra den gamle og gir deg nye lånevilkår for det gjenværende beløpet. Mest sannsynlig vil interessen din økes eller betalingstiden forkortes, men dette er mye bedre enn et besøk av namsmenn for å gjøre inventar på eiendommen din.

Trinn 3

Lån penger fra venner, familie eller bekjente. Som regel er de fleste av de ubetalte lånene fra 10 til 50 tusen rubler. Dette er ikke så mye penger å sitte i kaien for å få det til å ødelegge kreditthistorikken din. Men du vet aldri hvordan livet vil bli, så prøv å holde kreditthistorikken ren, ellers vil du ikke se flere lån, selv for de minste beløpene.

Trinn 4

I hver by er det et stort antall private långivere som vil gi deg det nødvendige beløpet til en viss prosentandel og sikret av eiendommen. Som regel blender de blinde øynene for at du allerede har gjeld, for i tilfelle manglende betaling vil bilen din eller dachaen gå til dem. Men i dette tilfellet vil du få tid til å forbedre trivselen din og betale ned gjelden din når samlere fra den gamle banken kutter telefonen hver time.

Trinn 5

Vær høflig med samlere. Ikke gi etter for provokasjoner og kontroller deg selv. Husk at de egentlig ikke har makt, og det eneste de kan gjøre er å trykke psykologisk. De tar forskjellige tiltak, til og med trusler. Det er ikke uvanlig at en skyldner blir vekket midt på natten med en samtale og fortalte ham: "Dine barn går utenom tilsyn med gatene, jeg tar meg av dem, men jeg betaler lånet." Hold deg kald i slike tilfeller.

Anbefalt: