Hva Er Bekymringer

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Bekymringer
Hva Er Bekymringer

Video: Hva Er Bekymringer

Video: Hva Er Bekymringer
Video: Hva gjør jeg med bekymringer? 2024, Mars
Anonim

Bekymringen er en form for næringslivssammenslutning, en finansiell og industrikonsern, hvis særpreg er bevaring av deltakernes juridiske og økonomiske uavhengighet, men med en viss grad av koordinering fra de overordnede økonomiske strukturene.

Hva er bekymringer
Hva er bekymringer

Bruksanvisning

Trinn 1

Finansiell kontroll i konsernet og noen av innkjøps-, produksjons- og salgsfunksjonene er under samme ledelse. Medlemmer av en gruppe kan ikke bli med i en annen, dvs. kan ikke være medlemmer av flere bekymringer samtidig.

Steg 2

Bekymringer er av flere typer. Vertikale bekymringer er sammenslutninger av bedrifter som dekker hele produksjonssyklusen: fra innkjøp av råvarer til salg av en eller flere lignende typer produkter. Horisontale bekymringer er industrikonsern som kombinerer produsenter med et lignende produktspekter, som bryggerier. Det er også blandede bekymringer som kombinerer horisontale og vertikale fusjoner.

Trinn 3

Som regel dekker aktivitetene til en sektor av økonomien eller en del av den. Bekymringen kan omfatte bedrifter i en eller flere bransjer med høyt utviklet stor- og masseproduksjon, ved hjelp av ny industriell teknologi. Ofte er dette maskinteknikk, metallurgi, stålproduksjon.

Trinn 4

I henhold til typen deltakelse i kapital, skilles det mellom to typer bekymringer: et underordningsanliggende og et koordineringsanliggende. Den første er opprettet på grunnlag av separasjonen av morselskapene og datterselskapene. Oftest er det opprettet for å kombinere næringer i en teknologisk kjede. Koordineringsproblemet består av utvekslingsbedrifter eller søsterselskaper. Ved en slik sammenslåing har medlemmene av bekymringen gjensidig innflytelse på den førte politikken, men forblir samtidig under den generelle ledelsen. En koordineringshensyn opprettes vanligvis for å kombinere økonomiske aktiviteter eller vitenskapelig og teknisk potensial for industriell utvikling. Som oftest er bedriftene som er en del av koordineringsproblemet svakt forbundet med hverandre når det gjelder den teknologiske prosessen.

Anbefalt: