Hvordan Slå Markedet Ved å Investere I Aksjefond

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Slå Markedet Ved å Investere I Aksjefond
Hvordan Slå Markedet Ved å Investere I Aksjefond

Video: Hvordan Slå Markedet Ved å Investere I Aksjefond

Video: Hvordan Slå Markedet Ved å Investere I Aksjefond
Video: Aksjer og fond for nybegynnere - 10 ting du må vite 2024, April
Anonim

Å slå markedet er en ekstremt vanskelig oppgave, selv om mange verdipapirfond (verdipapirfond) er satt til å nå nettopp dette målet. Disse inkluderer indeksfond, som består av aksjene i de største selskapene og gjentar så mye som mulig strukturen til børsindeksen (for eksempel MICEX eller RTS). Investering i et effektivt forvaltet indeksfond kan gi høy avkastning til aksjonæren. For å komme nærmere en slik mulighet, må du løse tre hovedproblemer: velge det beste tilbudet, tidspunktet for kjøp og salg av aksjer.

Hvordan slå markedet ved å investere i aksjefond
Hvordan slå markedet ved å investere i aksjefond

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg mellom fondene som har prestert godt over flere år, ikke bare på kort sikt. Prosentandelen av selskapenes aksjer i aksjefondets portefølje bør være så nær aksjene som mulig i strukturen til aksjeindeksen og umiddelbart justeres etter tilsvarende kursendringer. Vær også oppmerksom på størrelsen på kommisjonen til forvaltningsselskapet til aksjefondet, som blir belastet av aksjonærene når du kjøper / selger aksjer og i andre tilfeller.

Steg 2

Verdien av aksjer i et indeksfond avhenger direkte av markedssituasjonen, som er i stadig endring. Derfor er det verdt å gjøre kjøp med jevne mellomrom (en gang i måneden, kvartalsvis) og regelmessig for å skape den såkalte gjennomsnittsverdien av investeringene dine.

Trinn 3

Indeksfond regnes som et av de mest risikable investeringsområdene, fordi i markedsnedgang kan andelseiere pådra seg betydelig tap. På lang sikt viser børshandlede eiendeler imidlertid en jevn vekst. Derfor, når du investerer i et indeksfond, bør du stole på en lang investeringsperiode (5 eller flere år) og motstå fristelsen til å selge aksjer i ugunstige markedsperioder.

Anbefalt: