Mengden Dagpenger I

Mengden Dagpenger I
Mengden Dagpenger I

Video: Mengden Dagpenger I

Video: Mengden Dagpenger I
Video: Dagpenger som permittert PO POLSKU. 2024, April
Anonim

Arbeidsledighetspenger utbetales til permitterte borgere og bestemmes ut fra deres gjennomsnittlige månedslønn. Arbeidsdepartementet reviderer årlig minimums- og maksimumsbeløpet for ytelser.

arbeidsledighetstrygd
arbeidsledighetstrygd

For å motta betalinger er det nødvendig at to vilkår er oppfylt samtidig:

  • arbeidsledige må være registrert hos arbeidsformidlingen;
  • han må jobbe til han mottar fordeler i minst 26 uker.

Reglene for beregning av ytelsen er ikke endret de siste årene. For å bestemme mengden forfall, må du multiplisere den gjennomsnittlige månedslønnen for de siste tre månedene med 75%. De arbeidsledige vil motta dette beløpet de første tre månedene etter oppsigelse, i løpet av de neste 4 månedene - 60% av gjennomsnittsinntekten, i fremtiden bare 45%. Maksimumsperioden for mottak av betalinger er 24 måneder. (generelt sett - opptil et år).

Imidlertid kan betalingsbeløpet ikke være uendelig stort, grensen bestemmes av Arbeidsdepartementet. Det setter også en minimumsgrense for forfalte betalinger uavhengig av inntekt.

I desember 2015 ble det kjent at dagpengene for 2016 vil forbli uendret. Minimumsverdien vil bare være 850 rubler, og maksimum - 4900 rubler. Disse standardene ble godkjent tilbake i 2009 (i 2008 var de henholdsvis 781 og 3124 rubler). Siden da har ikke ytelsen endret seg, til tross for all snakk i regjeringen om behovet for å øke den.

Dermed er maksimumsgodtgjørelsen for arbeidsledige nesten to ganger mindre enn det gjennomsnittlige russiske livsgrunnlaget (det utgjorde 9662 rubler i 2015). Arbeidsdepartementet uttalte at de kunne øke fordelene i 2016 hvis finansieringen for året tillater det (40 milliarder rubler). Muligheten for å øke ytelsene til arbeidsledige ved å avskaffe minimumsterskelen og redusere betalingsperioden diskuteres.

Det skal bemerkes at det i noen russiske regioner er innført regionale koeffisienter som øker utbetalingsbeløpet til arbeidsledige (for eksempel de nordlige godtgjørelsene).

Anbefalt: