Hvordan Beregne Solvensforholdet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Solvensforholdet
Hvordan Beregne Solvensforholdet

Video: Hvordan Beregne Solvensforholdet

Video: Hvordan Beregne Solvensforholdet
Video: D-Mærket - Hvad, hvorfor og hvordan? 2024, Kan
Anonim

Solvens til en bedrift er dens evne til å avvikle sine forpliktelser og gjeld på det nåværende tidspunkt, både på kort og lang sikt. I analysen av solvens anses eiendeler som sikkerhet for selskapets gjeld, dvs. eiendom, etter at salget vil betale sine forpliktelser.

Hvordan beregne solvensforholdet
Hvordan beregne solvensforholdet

Bruksanvisning

Trinn 1

Når vi snakker om solvens i en organisasjon, mener vi dens likviditet, dvs. muligheten for å selge selskapets eiendeler og betale tilbake gjeld. Dette er et bredere og mer nøyaktig syn på solvens. I en snevrere forstand er solvens tilgjengeligheten av midler som er tilstrekkelig for at et foretak kan betale sine nåværende kontoer i nær fremtid.

Steg 2

Ved analyse av solvens til en bedrift beregnes tre hovedkoeffisienter. Den første av dem - den nåværende solvensgraden - lar deg vurdere organisasjonens evne til å betale tilbake gjelden og viser hvor mye arbeidskapital som faller på en rubel kortsiktig gjeld. Den normative verdien for denne koeffisienten er 2. Verdien av koeffisienten under den etablerte standarden indikerer tilstedeværelsen av risikoen for foretakets for tidlig beregning av tilbakebetaling av kortsiktig gjeld.

Trinn 3

Den raske solvensgraden er definert som forholdet mellom kundefordringer, kortsiktige finansielle investeringer og kontanter til selskapets kortsiktige gjeld. De. Ved beregning av dette forholdet trekkes varelager fra verdien av foretakets eiendeler. Og dette er ganske logisk: de har ikke bare mindre likviditet, men hvis de raskt selges, kan salgsprisen være lavere enn kostnadene ved å produsere eller kjøpe dem. Den omtrentlige verdien for denne koeffisienten er 1.

Trinn 4

Det strengeste kriteriet for solvens i et foretak er forholdet mellom absolutt solvens. Det beregnes som forholdet mellom kontanter og selskapets kortsiktige gjeld og viser hvor mye av gjelden som kan tilbakebetales umiddelbart fra de tilgjengelige kontantene. Standardverdien for denne koeffisienten er 0,25.

Anbefalt: