Er Det Mulig å Handle øl I Offentlig Servering

Innholdsfortegnelse:

Er Det Mulig å Handle øl I Offentlig Servering
Er Det Mulig å Handle øl I Offentlig Servering

Video: Er Det Mulig å Handle øl I Offentlig Servering

Video: Er Det Mulig å Handle øl I Offentlig Servering
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, Mars
Anonim

Cateringorganisasjoner kan handle med øl med de begrensninger som er fastsatt i loven. Samtidig gjelder ikke en rekke krav slike selskaper på grunn av særegenheter ved denne typen aktiviteter.

Er det mulig å handle øl i offentlig servering
Er det mulig å handle øl i offentlig servering

Eierne av serveringssteder, sammen med hovedaktiviteten, selger ofte øl. Gjeldende lovgivning gir et positivt svar på spørsmålet om muligheten for å selge øl i offentlig servering. I henhold til artikkel 11 i føderal lov nr. 171-FZ kan sirkulasjon av alkoholholdige og alkoholholdige produkter utføres ikke bare av organisasjoner, men også av individuelle gründere. Derfor har enhver eier av en cateringorganisasjon rett til å selge denne drinken.

Trenger jeg lisens for å handle øl i offentlig catering?

Man skal ikke være redd for merkostnader når man selger øl i offentlig servering, siden denne typen aktiviteter ikke er lisenspliktig. Det er inkludert i listen over unntak i artikkel 18 nr. 1 i føderal lov nr. 171-FZ. Derfor er det nok å sørge for at det ikke er andre begrensninger etablert av nevnte normative handling for å handle øl på et cateringpunkt, hvoretter du kan inngå kontrakter med leverandører og begynne å selge denne drinken direkte til befolkningen.

Hvilke begrensninger gjelder for cateringorganisasjoner?

Cateringorganisasjoner kan selge øl hvor som helst, unntatt barne-, utdannings-, medisinske institusjoner, idrettsanlegg, territorier som grenser til slike lokaler, by- og forstads offentlig transport, stoppested, bensinstasjoner, militære anlegg. Disse begrensningene er oppført i paragraf 2 i artikkel 16 i føderal lov nr. 171-FZ.

Cateringutsalg fungerer ofte bare i løpet av en viss sesong, det vil si at de ikke er stasjonære fasiliteter. Det er grunnen til at mange eiere av slike virksomheter er redde for forbudene i den nevnte artikkelen, som snakker om avvisning av detaljhandel med alkoholholdige drikker i ikke-stasjonære butikker. Likevel etablerer den samme regelen et unntak for serveringsorganisasjoner som kan selge øl selv i fravær av stasjonære områder. Dessuten kan serveringssteder selge øl på kulturinstitusjoner, togstasjoner, flyplasser, grossist- og detaljmarked, selv om andre selskaper og gründere ved disse anleggene er fullstendig forbudt fra slike aktiviteter. Denne avslapningen skyldes spesifikasjonene og den sosiale betydningen av aktivitetene for å tilby offentlige serveringstjenester.

Anbefalt: