Hvordan Bestemme Restverdien Til En Bedrift

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Restverdien Til En Bedrift
Hvordan Bestemme Restverdien Til En Bedrift

Video: Hvordan Bestemme Restverdien Til En Bedrift

Video: Hvordan Bestemme Restverdien Til En Bedrift
Video: Mobilt Bedriftsnett – mange nyttige tjenester for bedriftens ansatte 2024, April
Anonim

Restverdien av selskapet viser netto kontantbeløp som eieren kan stole på i tilfelle avvikling av selskapet og salg av alle eiendeler separat. Det beregnes når selskapet er i konkurs, er ulønnsomt eller har lav lønnsomhet, samt når det tas beslutning om å avvikle. I dette tilfellet vurderes selskapet som et eiendomsobjekt.

Hvordan bestemme restverdien til en bedrift
Hvordan bestemme restverdien til en bedrift

Bruksanvisning

Trinn 1

Analyser dataene fra den siste regnskapsbalansen. Oppgi alle eiendelene til virksomheten du vil legge ut for salg.

Steg 2

Utarbeide en tidsplan for avvikling av eiendeler og bestemme eksponeringsperioden. Dette er nødvendig for å bestemme tidsintervallene fra dagen objektet ble lagt ut for salg til den dagen transaksjonen faktisk ble avsluttet. Vær oppmerksom på at det vil ta forskjellige perioder før ulike typer eiendeler blir realisert.

Trinn 3

Bestem mengden av brutto inntekt fra avvikling av eiendeler. For dette er det nødvendig å evaluere hvert objekt i bedriften. Dette kan gjøres direkte eller indirekte. Den første metoden innebærer å sammenligne eiendeler som tilbys for salg med lignende eiendeler som tidligere ble solgt. Den indirekte metoden utføres ved å bestemme markedsverdien, som reduseres med diskonteringsbeløpet. Den andre verdien avhenger av eksponeringsperioden, objektets attraktivitet og andre faktorer.

Trinn 4

Reduser den estimerte restverdien av eiendelene med direkte kostnad. Disse inkluderer provisjonskostnader for tjenester fra advokatfirmaer, avgifter. Diskonter de resulterende verdiene på verdsettingsdagen til en diskonteringsrente som tar hensyn til risikoen forbundet med salget av eiendommen.

Trinn 5

Trekk fra restverdien av eiendelene kostnadene som er knyttet til kostnadene ved å opprettholde varelager over pågående arbeid og ferdige varer, maskiner, utstyr og utstyr, samt drift av eiendom. Disse kostnadene beregnes frem til faktisk salgstidspunkt for eiendelene.

Trinn 6

Få den totale restverdien av virksomheten og legg til driftsresultatet generert i løpet av avviklingsperioden. Hvis det forventes tap, trekkes dette beløpet.

Trinn 7

Juster den resulterende verdien med mengden fortrinnsrett til utbetalinger og sluttvederlag til selskapets ansatte, oppgjør med kreditorer og gjennomføring av obligatoriske innbetalinger til budsjettet.

Anbefalt: