Hvordan Bestemme Restverdien Av Anleggsmidler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Restverdien Av Anleggsmidler
Hvordan Bestemme Restverdien Av Anleggsmidler

Video: Hvordan Bestemme Restverdien Av Anleggsmidler

Video: Hvordan Bestemme Restverdien Av Anleggsmidler
Video: Balanse - en illustrativ øvingsoppgave 2024, April
Anonim

Kostnaden for anleggsmidler i en bedrift, beregnet med tanke på avskrivning av anleggsmidler, kalles rest. Metodene for å beregne denne karakteristikken er elementer i et spesielt målesystem som kalles verdsettelse av anleggsmidler.

Hvordan bestemme restverdien av anleggsmidler
Hvordan bestemme restverdien av anleggsmidler

Bruksanvisning

Trinn 1

Begrepet "anleggsmidler" brukes i utarbeidelsen av regnskap og skatterapportering av organisasjonen. Dette er foretakets materielle eiendeler, uttrykt i monetære termer, som er involvert i produksjon av varer og levering av tjenester med en levetid på opptil et år. Virksomhetens eiendeler kalles anleggsmidler.

Steg 2

Hovedmidlene er både naturlige arbeidsmidler (land, vannlegeme) og kunstige (verktøy, utstyr, innretninger og andre tekniske innretninger). Kunstige eller tekniske arbeidsmidler har en viss levetid og slites over tid.

Trinn 3

For å redusere slitasje på utstyr (reparasjon, vedlikehold) tildeles avskrivninger fra selskapets budsjett, som regnes som produksjonskostnader.

Trinn 4

Restverdien av anleggsmidler i et foretak beregnes som forskjellen mellom den opprinnelige kostnaden for utstyr og mengden avskrivningskostnader for en bestemt rapporteringsperiode (vanligvis et år).

Trinn 5

Avskrivninger beregnes på flere måter: lineær, synkende balanse, kostnadsavskrivning basert på summen av antall år med brukstid, kostnadsavskrivning i forhold til produksjonsvolumet.

Trinn 6

Den lineære metoden forutsetter beregning basert på den opprinnelige kostnaden for utstyr og avskrivningssatser i henhold til levetiden. Brukstiden bestemmes i henhold til klassifisering av varige driftsmidler.

Trinn 7

Metoden for å redusere balansen tar hensyn til gjenstandens gjenværende verdi ved begynnelsen av rapporteringsperioden og avskrivningshastigheten, idet koeffisienten ikke overstiger 3. Hvert selskap setter sine egne verdier av koeffisientene.

Trinn 8

I henhold til metoden for å avskrive verdien med summen av antall år med brukstid, beregnes avskrivningen til den opprinnelige kostnaden og forholdet mellom antall år som er igjen til slutten av levetiden og antallet siste års brukstid på anleggsmidlet.

Trinn 9

Metoden for å avskrive verdien i forhold til produksjonsvolumet brukes hovedsakelig til å beregne avskrivningsfradrag for arbeidsmidler for utvinning av naturlige råvarer. Mengden avskrivninger på anleggsmidler beregnes som forholdet mellom verdien på anleggsmidlene og produksjonsvolumet.

Anbefalt: