Hvordan Organisere Separat Regnskap

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Organisere Separat Regnskap
Hvordan Organisere Separat Regnskap

Video: Hvordan Organisere Separat Regnskap

Video: Hvordan Organisere Separat Regnskap
Video: Regnskapskurs: Hvordan føre eget regnskap? 2024, Kan
Anonim

Hvis virksomheten til en virksomhet er relatert til avgiftspliktige og ikke-merverdiavgiftspliktige transaksjoner, er det i dette tilfellet nødvendig å organisere separat regnskap for ulike forretningstransaksjoner. Denne regelen er etablert i paragraf 4 p. 149 og artikkel 4 nr. 4 170 av Russlands skatteregler. Hvis et slikt selskap ikke fører separat regnskap, kan det miste retten til å trekke inngående merverdiavgift.

Hvordan organisere separat regnskap
Hvordan organisere separat regnskap

Bruksanvisning

Trinn 1

Godkjenn metoden for å opprettholde separat regnskapsføring av skattepliktige og ikke-mva. Skattepliktige forretningstransaksjoner, i samsvar med regelen beskrevet i artikkel 4 nr. 149 i Russlands skatteregler. For å løse dette problemet, bruk flere underkontoer eller analytiske referansebøker for kontoer for å opprettholde inntekt i regnskap.

Steg 2

Skriv ned i virksomhetens regnskapsprinsipper prosedyren for separat regnskap for beløp for merverdiavgift som presenteres eller betales når de importeres til Russland. Fordelingen av denne "inngående" momsen skjer på en spesiell måte. Det må delvis inngå i produktkostnaden i forhold til mengden produkter som sendes, hvis salg ikke er momspliktig i denne avgiftsperioden. Resten av momsbeløpet godtas for fradrag. For å sikre separat regnskap for "inngående" merverdiavgift, reflekter den i en egen underkonto under konto 19 "Moms på kjøpte verdier". Registrer den kvartalsvise fordelingen av PDS i regnskapet.

Trinn 3

Skriv ned i regnskapsprinsippene en liste over selskapets produkter som gjelder både avgiftspliktige og ikke-momsverdige aktiviteter. Skriv av kostnadene for slike varer til konto 44 "Salgskostnader" eller konto 26 "Generelle forretningskostnader".

Trinn 4

Angi prosedyren for beregning av kostnadene for de sendte varene i regnskapsprinsippene. Denne indikatoren er viktig i fordelingen av "inngående" moms. Bruk sammenlignbare indikatorer i beregningen, så ta fraktkostnaden uten skatt.

Trinn 5

Ta for fradrag hele beløpet for merverdiavgift som belastes i avgiftsperioden når andelen av den totale utgiften for aktiviteter som er unntatt fra skatt, ikke er mer enn 5% av det totale beløpet av den totale produksjonskostnaden. Denne regelen er spesifisert i avsnitt 9, paragraf 4 i artikkel 170 i Russlands skatteregler. Angi i regnskapsprinsippene at du vil benytte deg av denne retten. I tillegg skriver du ned metodikken for å vurdere kostnadene ved aktiviteter som er unntatt moms, og produksjonskostnadene.

Anbefalt: