Hvem Drar Nytte Av Devalueringen Av Rubelen

Innholdsfortegnelse:

Hvem Drar Nytte Av Devalueringen Av Rubelen
Hvem Drar Nytte Av Devalueringen Av Rubelen

Video: Hvem Drar Nytte Av Devalueringen Av Rubelen

Video: Hvem Drar Nytte Av Devalueringen Av Rubelen
Video: Kort om Stargate av Ingvild H. Rishøi 2024, Kan
Anonim

Devalueringen av rubelen er stort sett et negativt fenomen. det avskriver borgernes reelle kjøpekraft og fører til høyere priser. Men det er også de som forblir i positivt territorium fra svekkelsen av den nasjonale valutaen.

Hvem drar nytte av devalueringen av rubelen
Hvem drar nytte av devalueringen av rubelen

Budsjett

Statsbudsjettet har den mest håndgripelige fordelen av devalueringen av rubelen. Faktum er at den dominerende delen av budsjettinntektene dannes i utenlandsk valuta på grunn av eksport av energiressurser. Mens gjeld (offentlige utgifter) er i rubler. Følgelig drar budsjettet fordel av valutakursdifferansen. Således, bare i januar, vokste budsjettet med 6% på grunn av devaluering, noe som gjorde det underskuddsfritt.

Som et resultat av en økning i budsjettpåfyll kan befolkningen også ha nytte av for eksempel en økning i lønnsnivået. Dette er selvfølgelig bare mulig hvis den ekstra inntekten du får, brukes til sosiale behov.

Eksportører

Eksportører viser seg også å være i svart, og leverer produkter til utenlandske markeder. Fordi de produserer varer i Russland, så bærer de kostnadene i rubler. De største russiske eksportørene inkluderer olje og gass, metallurgiske selskaper og produsenter av det militærindustrielle komplekset. Men samtidig øker kostnadene for drivstoff i hjemmemarkedet også på grunn av at det er mer lønnsomt å selge det i utenlandske markeder.

Innenlandske produsenter

Devalueringen av rubelen gjør russiskproduserte produkter mer konkurransedyktige. Dermed har de selskapene som driver med importerstatning en reell mulighet til å lokke noen av kjøperne over til deres side. For eksempel kan devaluering øke industriell vekst. Mat, tekstil og lett industri, samt russisk maskinteknikk, gagner mest av alt.

Innenlandsk turisme er også et pluss, som ferier i Russland blir billigere enn i utlandet. Utenlandske turer vil vokse i form av rubler, mens valutaveksling for rekreasjon vil bli mindre lønnsomt.

Innehavere av innskudd i utenlandsk valuta

Devalueringen er også gunstig for de som sparer penger på et innskudd i utenlandsk valuta. Det fører til en økning i innskuddets lønnsomhet, men bare under forutsetning av at overskuddet fra plassering av penger vil bli brukt i Russland. Men innehaverne av rubellån vil bare ha nytte hvis de får inntekt i utenlandsk valuta. Dette vil gjøre lånebetalinger mindre belastende for dem.

Følgelig vil de som har inntekt i rubler og utgifter i dollar og euro være de største taperne fra svekkelsen av den nasjonale valutaen. De vil også få selskap av importører og produsenter som bruker importerte komponenter. Devaluering vil gjøre produktene deres mindre konkurransedyktige. Selvfølgelig vil den største skaden bli påført befolkningen, tk. svekkelsen av rubelen fører alltid til akselerasjon av inflasjonsprosesser.

Anbefalt: