Hvilke Dokumenter Som Trengs For Detaljhandel Med Produkter I Ukraina

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Dokumenter Som Trengs For Detaljhandel Med Produkter I Ukraina
Hvilke Dokumenter Som Trengs For Detaljhandel Med Produkter I Ukraina

Video: Hvilke Dokumenter Som Trengs For Detaljhandel Med Produkter I Ukraina

Video: Hvilke Dokumenter Som Trengs For Detaljhandel Med Produkter I Ukraina
Video: Frontanställdas roll i en allt mer digitaliserad detaljhandel 2024, April
Anonim

I Ukraina er detaljhandel et av de vanligste forretningsområdene i dag. Og i den faller en betydelig andel på mat. For å handle med dem må du imidlertid forberede deg ved å samle inn en tung pakke med dokumenter.

Vi begynner å handle med produkter
Vi begynner å handle med produkter

Hva du trenger å vite når du tenker på mathandel

Hvis detaljhandelen er planlagt å være uavhengig, er den beste formen privat virksomhet. Men når planer involverer involvering av flere ansatte, anbefales det å opprette en juridisk enhet.

Før du begynner å selge matvarer, må du bestemme deg for den organisatoriske og juridiske formen for å gjøre forretninger. Handelsaktiviteter på Ukrainas territorium kan utføres av både bedrifter og individuelle gründere. Når du velger et passende skjema for deg selv, må du ta hensyn til mange faktorer: antall partnere, antall ansatte, virksomhetens omfang osv.

Du må også ha en klar ide om hvor handelen vil finne sted. Dette kan være en teller i markedet, en kiosk eller et stasjonært salgssted. I alle fall forutsetter handelsobjektet tilstedeværelsen av titteldokumenter. Dette kan være en leieavtale eller et eierbevis.

Personlig avgift

Det er to skattesystemer i Ukraina: generelt og forenklet. Den generelle innebærer at virksomheter og gründere betaler en rekke skatter. Det forenklede systemet forutsetter tilstedeværelsen av en enkelt skatt, som pålegges månedlig enten i et fast beløp eller i prosent av inntekten. For enkeltstående skattebetalere er det imidlertid begrensninger for den årlige omsetningen av inntektene og antall ansatte.

Dokumenter som kreves for å starte handel

For matforhandlere er flat skatt å foretrekke. I dette tilfellet, på salgsstedet, har du kanskje ikke et kassaapparat, og det er ikke behov for et handelspatent.

I tillegg til eiendomsdokumentene til handelsobjektet, er det nødvendig at den tilsvarende typen aktivitet legaliseres i bestanddelene. For bedrifter er dette charteret og et utdrag fra Unified State Register of Legal Entities and Individual Entrepreneurs. For gründere - bare et utdrag. Betaling av enkeltavgiften forutsetter at den tilsvarende typen aktivitet er tilstede i sertifikatet til den enkelte skattyteren. Detaljhandel med alkoholholdige drikker og tobakk krever en lisens.

For å drive handelsvirksomhet i det generelle skattesystemet kreves et kasseapparat som må registreres hos skattemyndigheten, samt et handelspatent.

Hvis salget av matvarer vil bli utført på et fast salgssted, må en samsvarserklæring innhentes fra brannmannskapene. Dette kan utelates hvis utleier har en. I tillegg, for de matvarene som selges, må du ha dokumenter som bekrefter at de overholder sanitære standarder.

Å selge matvarer på et fast salgssted forutsetter et kjøpers hjørne. Den må inneholde: kopier av juridiske dokumenter fra bedriften (entreprenør), kopier av lisenser (hvis noen), lovtekster om forbrukerbeskyttelse og regler for handel med matvarer, samt en bok med klager og forslag.

Anbefalt: