Hvordan Utstede Faktura Til Kjøper

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Utstede Faktura Til Kjøper
Hvordan Utstede Faktura Til Kjøper

Video: Hvordan Utstede Faktura Til Kjøper

Video: Hvordan Utstede Faktura Til Kjøper
Video: How to issue invoice to unregistered Buyers - Short video with example 2024, April
Anonim

En faktura for betaling er et dokument som kjøperen av produktet eller tjenesten din overfører penger fra sin nåværende konto til din. Det er ingen regulert form for faktura, dette dokumentet gjelder ikke primærdokumenter, men i praksis er det visse krav for registrering.

Hvordan utstede faktura til kjøper
Hvordan utstede faktura til kjøper

Det er nødvendig

  • - fullstendig navn på kjøpsorganisasjonen;
  • - betalingsdetaljer for kjøperens bank;
  • - betalingsdetaljer for banken din.

Bruksanvisning

Trinn 1

For å utstede en faktura, må du vite detaljene til kjøpsorganisasjonen, dens fulle navn, adresse, TIN / KPP.

Steg 2

Når du fyller ut fakturaen, fyller du inn nummer og dato for fylling; Produktets navn; dens mengde; enhetspris og totalbeløp. Sørg for å oppgi betalingsdetaljer: banknavn, BIC, nåværende konto, korrespondentkonto. I totalbeløpet markerer du merverdiavgiften hvis du jobber under en slik beskatningsordning.

Trinn 3

Kontoen må være signert av organisasjonens leder eller regnskapsfører. Det er lov å sende dette dokumentet via faks, e-post eller andre kommunikasjonskanaler. Tilstedeværelsen av det blå seglet på dette dokumentet er ikke en forutsetning for betaling.

Trinn 4

Fakturering garanterer ikke betaling fra kjøper, dvs. Du kan bli fakturert, men ikke betalt av kjøperen. Dette vil ikke utgjøre et brudd på forpliktelsene, med mindre annet er angitt i kontrakten.

Trinn 5

Du kan legge til visse betingelser på fakturaen, for eksempel selvhenting av varer fra lageret, vilkår for å reservere varer og betale for dem. I dette tilfellet vil dokumentet være et offentlig tilbud, dvs. kjøperen, som ber om en faktura for betaling, er enig i tidspunktet for overføring av midler for produktet (tjenesten), samt med andre betingelser spesifisert i den.

Trinn 6

Du kan tegne fakturaer i spesialiserte regnskapsprogrammer som 1C, så vel som bare i Excel-form.

Anbefalt: