Hvordan Beregne Salg

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Salg
Hvordan Beregne Salg

Video: Hvordan Beregne Salg

Video: Hvordan Beregne Salg
Video: How to Clear, Calculate, Sale Entries Sent, Release Statement & Calculate Cash Reconciliation & Sent 2024, Kan
Anonim

Metoder for å beregne de planlagte salgsvolumene er av praktisk betydning for enhver bedrift. Det er disse beregningsmetodene som hjelper til med å planlegge selskapets fremtidige økonomiske aktiviteter korrekt for å oppnå størst mulig fortjeneste og maksimal avkastning på tilgjengelige ressurser. I økonomisk praksis brukes tre hovedgrupper av metoder: ekspertvurderinger, analyse og prognoser for tidsserier, årsak og virkningsmetoder.

Hvordan beregne salg
Hvordan beregne salg

Det er nødvendig

Data om økonomiske indikatorer for de siste periodene, spesialiserte programmer for raskere og mer nøyaktige beregninger

Bruksanvisning

Trinn 1

Beregn salg ved hjelp av ekspertvurderingsmetoder i en av tre former:

- poengvarsel for en bestemt figur;

- intervall, angi grensene for indikatorens verdi;

- prognose for sannsynlighetsfordelingen for verdien som faller inn i en av gruppene med spesifiserte intervaller

Steg 2

Beregn salgsvolum ved hjelp av tidsserieanalyse og prognosemetoder ved hjelp av deterministisk komponentprognose og tilfeldighetsprognose. Bruk de innhentede dataene til å forutsi endringer i salg i trend-, konjunktur-, sesong- og tilfeldige serier.

Trinn 3

Beregn salgsvolum ved kausale metoder basert på modellering av oppførselen til et økonomisk objekt ved hjelp av multivariate prognoser (korrelasjonsregresjonsanalyse, metode for ledende indikatorer, metode for kartlegging av forbrukerintensjoner, etc.).

Anbefalt: