Hvordan Beregner Jeg Overhead?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregner Jeg Overhead?
Hvordan Beregner Jeg Overhead?

Video: Hvordan Beregner Jeg Overhead?

Video: Hvordan Beregner Jeg Overhead?
Video: JEG NEKTER Å GI OPP! | #AddexioSporerAv | Getting Over It #3 2024, Kan
Anonim

I praktisk arbeid hender det at det er et problem med beregningen av overheadkostnader. Dette skyldes mangel på klar regulering av prisingsprosedyren i reguleringsdokumenter. Hver bransje har sine egne spesifikasjoner, som bør tas i betraktning når man beregner og fordeler denne typen utgifter.

Hvordan beregner jeg overhead?
Hvordan beregner jeg overhead?

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du beregner overhead, bør du lese bransjens retningslinjer for å fordele disse kostnadene på forskjellige produkter. Bruk av en eller annen metode påvirker verdien av kostprisen betydelig i rapporteringsperioden, og følgelig mengden av skattepliktig fortjeneste. Organisasjonen bestemmer selvstendig parametrene i forhold til hvor fordelingen av kostnader vil forekomme. Velg den beste metoden basert på detaljene i virksomheten din.

Steg 2

For bransjer som bruker manuelt arbeid, anbefales det å bruke fordelingen i forhold til lønnskostnadene til arbeidstakere. I volum av salg kan du fordele kostnader i organisasjoner der produksjonen har høy grad av automatisering. Også for slike organisasjoner er distribusjonsmetoden proporsjonal med maskintimer. I tilfeller hvor mengden av overheadkostnader er mye mindre enn direkte materialkostnader, er det fornuftig å bruke forholdet mellom direkte kostnader for utgivelsen av ett produkt og det totale beløpet som grunnlag for distribusjonen.

Trinn 3

I store bedrifter som produserer et bredt spekter av varer og har en kompleks infrastruktur, er det tillatt å bruke kombinerte metoder.

Trinn 4

Før du beregner overhead, må du bestemme den optimale fordelingsgrunnlaget for hver sort. For eksempel kan kommersielle utgifter fordeles proporsjonalt med materielle kostnader, og generelle virksomhetskostnader - i forhold til lønnsfondet.

Trinn 5

For å planlegge faste kostnader, beregne den totale kostnaden for virksomheten til bedriften. Beregn deretter mengden generalomkostninger som skal inkluderes i enhetskostnaden for produserte varer for hver vare. Verdien deres for de planlagte kostnadene bestemmes ut fra normene som er fastsatt av staten for spesifikke typer utgifter; normene i organisasjonens regnskapsprinsipper, som beregnes på grunnlag av faktiske data fra tidligere perioder og deres planlagte endringer. Perioden for bosetting bestemmes av organisasjonen uavhengig.

Anbefalt: