Hvordan Beregner Jeg Prisen Uten Moms?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregner Jeg Prisen Uten Moms?
Hvordan Beregner Jeg Prisen Uten Moms?

Video: Hvordan Beregner Jeg Prisen Uten Moms?

Video: Hvordan Beregner Jeg Prisen Uten Moms?
Video: АМЕРИКАНСКАЯ МАМА против РУССКОЙ МАМЫ! Каждая мама такая! Страшная училка работает двойным агентом! 2024, April
Anonim

I Russland er merverdiavgift innført siden 1992. Dette er en indirekte skatt som er inkludert i varekostnaden og som kan overføres til budsjettet. Kjøpere står overfor moms overalt.

Hvordan beregner jeg prisen uten moms?
Hvordan beregner jeg prisen uten moms?

Essensen av moms

Beregning av momsbeløpet er et viktig aspekt ved regnskap. Standard momssats er 18%, visse varekategorier skattlegges med satser på 10% (medisinske varer eller varer for barn) eller 0% (varer for eksport). Moms pålegges også importerte varer.

Kostnaden for nesten ethvert produkt består av prisen og mva. Organisasjoner og individuelle gründere som selger varer eller tilbyr tjenester er pålagt å overføre momsbeløpet til budsjettet. Til tross for at selskaper betaler merverdiavgift til budsjettet, betaler faktisk forbrukerne det selv av egen lomme. Det viser seg at når du kjøper et produkt, betaler kjøpere 118% av verdien (eller 100% + mva.).

Alle selskaper og individuelle gründere er momsbetalere, bortsett fra de som bruker spesielle ordninger (STS eller UTII).

Hvordan beregne varekostnaden eksklusiv merverdiavgift

I de fleste tilfeller er varekostnadene i butikkhyllene allerede angitt med moms. Selvfølgelig er det andre situasjoner når selgeren angir prisen uten moms, og i kassen må kjøperen betale ytterligere 18% av kjøpesummen. Dette er først og fremst gjort for markedsføringsformål, siden det ser ut til kjøpere at slike produkter er billigere, og til slutt bruker de mer penger.

Det er ekstremt enkelt å beregne varekostnader uten moms. Det er nødvendig å dele den totale varekostnaden med merverdiavgift med 1, 18 (118%). For eksempel er kostnaden for et produkt med merverdiavgift 15 000. Følgelig vil prisen uten moms være 12711,86 rubler.

Det bør bemerkes at denne beregningen ikke helt gjenspeiler den faktiske verdien av varene siden kjøperen kan bare se den endelige kostnaden. Dette skyldes det faktum at varene produseres i deler, fra forskjellige komponenter, som hver produsent også tar sin egen moms på. Derfor inkluderer den endelige prisen på varene allerede et antall moms. I denne forbindelse er det ganske problematisk å beregne varekostnader eksklusiv merverdiavgift.

Automatisk merverdiavgiftsberegning

Til tross for at beregningen av merverdiavgift ser ut til å være ekstremt enkel, for de som av en eller annen grunn ikke ønsker å utføre beregningen alene, kan denne prosessen automatiseres. For å gjøre dette kan du enkelt finne spesialiserte kalkulatorer på Internett, der det er nok å legge inn de opprinnelige dataene (varekostnader med moms), og de vil umiddelbart gi et ferdig svar - prisen på varer uten moms.

Regnskapsførere i organisasjoner beregner sjelden merverdiavgift på egenhånd, for dem gjøres det automatisk av regnskapsprogrammet. For eksempel "1C: Accounting" eller "1C: Enterprise". For å gjøre dette trenger regnskapsføreren bare å legge inn skattesatsen, og programmet vil gjøre resten av seg selv. Men disse spesialiserte programmene blir betalt, de har en bred funksjonalitet, og det anbefales ikke å kjøpe dem bare for å beregne moms.

Anbefalt: