Hva Er Valørene I Euro-regninger

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Valørene I Euro-regninger
Hva Er Valørene I Euro-regninger

Video: Hva Er Valørene I Euro-regninger

Video: Hva Er Valørene I Euro-regninger
Video: ⚠️ Оппозитный турбодизель Subaru: это просто мрак? 🤦‍♂️ Что с ним делать и как выбрать нормальный? 2024, April
Anonim

Euro er en samlet valuta som sirkulerer samtidig i flere europeiske land. Avtalen om innføring av en felles valuta forenklet i stor grad handelsforholdet mellom dem: Det har tross alt blitt mulig å betale i butikker, for eksempel i Tyskland og Frankrike, med de samme regningene.

Hva er valørene i euro-regninger
Hva er valørene i euro-regninger

Fremveksten av euro

Etter å ha blitt enige om innføring av en felles valuta i eurosonen, innførte landene som tok en slik beslutning en valuta kalt euro. Dette skjedde 1. januar 1999. For å betegne den innførte valutaen ble den engelskspråklige stavemåten "euro" vedtatt, men på språkene i de fleste land er det en nasjonal betegnelse for denne monetære enheten.

For tiden er euroen i omløp i 18 land i EU og ikke, og den totale pengemengden i omløp er nesten billioner euro. Samtidig forlot en rekke land som tilhører EU ikke sin nasjonale valuta og byttet ikke til euro: for eksempel inkluderer disse Sverige, Tsjekkia, Latvia og 7 andre stater. I denne forbindelse er det i tillegg til begrepet "Den europeiske union" vanlig å fremheve begrepet eurosonen, som forener 18 land, der euroen er det viktigste betalingsmidlet.

Euro valører

Euroen utstedes av sentralbankene i EU-statene i form av mynter og sedler. Samtidig har sedler som sirkulerer i europeiske land syv forskjellige valører. Dermed er den minste sedelen i omløp for øyeblikket 5 euro. I dette tilfellet er en maksimal seddel på 500 euro. I tillegg til disse sedlene utsteder bankene også sedler med pålydende 10, 20, 50, 100 og 200 euro.

Interessant, selv om regninger er trykt i forskjellige land, bruker alle sentralbanker samme seddeldesign på begge sider av valutaen. Samtidig utstedes ikke de største sedlene med pålydende 200 og 500 euro i alle land. Du kan imidlertid betale med dem selv i de landene som ikke selv skriver ut sedler fra denne valør: for øyeblikket spiller det ingen rolle i hvilket land denne eller den andre sedelen blir utstedt.

En euro er delt inn i 100 mindre enheter, som vanligvis kalles eurosent. De brukes aktivt til små kjøp, derfor utstedes de utelukkende i form av mynter. Så i dag er det mynter i omløp i valører på 1, 2, 5, 10, 20 og 50 cent. I tillegg er det mynter i valører på 1 og 2 euro. Interessant nok har myntene utstedt av forskjellige land i eurosonen bare en identisk side, som viser deres valør og et stilisert kart over Europa. Den andre siden brukes til å bruke forskjellige nasjonale symboler, og er derfor forskjellig fra hverandre i forskjellige land. Imidlertid er det ingen begrensninger for bruken av slike mynter i andre stater.

Anbefalt: