Hvordan Beregne Markeringen For Et Produkt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Markeringen For Et Produkt
Hvordan Beregne Markeringen For Et Produkt

Video: Hvordan Beregne Markeringen For Et Produkt

Video: Hvordan Beregne Markeringen For Et Produkt
Video: ВЯЗАНИЕ РЕГЛАНА НА ПРАКТИКЕ. РАСЧЕТЫ ДЛЯ РЕГЛАНА. / KNITTING REGLAN IN PRACTICE / REGLAN ÖRME 2024, April
Anonim

Det er ingen hemmelighet at prisen på varer i detaljhandel er forskjellig fra engros. Og grossist- og utsalgsprisene, i sin tur, avviker fra kjøpesummen og så videre, opp til varekostnadene. I denne forbindelse oppstår et enkelt menneskelig spørsmål: hva er marginen? Hvordan beregne markeringen på et produkt?

Hvordan beregne markeringen for et produkt
Hvordan beregne markeringen for et produkt

Bruksanvisning

Trinn 1

Selvfølgelig er det mulig å beregne alt dette, men med mange forbehold. Først og fremst må du vite at handelsmarginen endres avhengig av bransjen, det vil si på hvilken type varer som selges. For eksempel praktiseres ikke en premie på mindre enn 30% på alkoholholdige drikker. Når det gjelder matvarer, kan vi her trygt snakke om en handelsmargin på 25%, og for grossister - 10%.

Steg 2

Ifølge statistikk var påslag på varer i butikkjeder det siste året fra 16 til 30%.

Trinn 3

Når du tar hensyn til den oppgitte informasjonen, kan du bruke elementære beregninger ved hjelp av en kalkulator og trekke den estimerte renten fra kjøpesummen. Dermed vil du motta en kjøpesum som er nærmere kostnadene for varen. Husk at jo større detaljhandelskjeden er, jo lavere handelsmargin, og omvendt, jo mindre selger, jo høyere margin.

Trinn 4

Det ideelle alternativet for å beregne handelsmarginen er metoden når kjøpesummen er kjent. Deretter trekker du kjøpesummen fra kjøpesummen og får beløpet på oppskriften i absolutte termer eller bare i penger. For å forstå prosentandelen av handelsmerket, ta kjøpesummen og del den med kjøpesummen. Trekk en og multipliser med 100. Denne gangen får du beregningen av margen relativt.

Trinn 5

Nå har du til rådighet et sett med verktøy som det er mulig å foreta en uavhengig beregning av handelsmarginen.

Anbefalt: