Hvordan Beregne Tollverdien

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Tollverdien
Hvordan Beregne Tollverdien

Video: Hvordan Beregne Tollverdien

Video: Hvordan Beregne Tollverdien
Video: (B)logistics: Calculating Customs Value 2024, April
Anonim

For å bestemme mengden av tollgebyrer og toll, blir begrepet tollverdi for varer lagt til grunn for alle beregninger, for beregningen som det er flere metoder som brukes i en strengt definert rekkefølge hvis det er umulig å bruke de forrige.

Hvordan beregne tollverdien
Hvordan beregne tollverdien

Bruksanvisning

Trinn 1

Eksport- og importoperasjoner med varer sørger for obligatorisk betaling av toll, hvis beregning er basert på konseptet tollverdi for varer, for bestemmelse av disse, ledet av loven til Den russiske føderasjon nr. 5003- 1 "Om tolltariff" (1993-21-05) og regjeringsdekret nr. 500 (13.08.2006).

Steg 2

Det er flere metoder for å beregne tollverdien (TC):

Ved en transaksjon med importerte varer (dette er hovedmetoden, bare hvis det er umulig å bruke den, blir de andre metodene brukt sekvensielt). Beregn TS som summen av transaksjonsprisen med de introduserte varene (beløpet du må betale til den utenlandske leverandøren i henhold til kontrakten) og merkostnader for kjøpet av varene (leverandørens utgifter ikke inkludert i transaksjonsbeløpet, for eksempel, transportkostnader til tollgrensen til Russland, kostnadene ved emballering, etc. etc.). Situasjoner der denne metoden ikke brukes, er oppført i artikkel 2 nr. 19 i lov nr. 5003-1.

Trinn 3

På en avtale med identiske varer. Beregn TS ved hjelp av denne metoden, og ta hensyn til transaksjoner med identiske varer, utført minst 90 dager i forveien når du kjøper samme mengde varer, det samme i alle henseender med det du importerer, inkludert fysiske egenskaper, opprinnelsesland, kvalitet og omdømme.

Trinn 4

For en transaksjon med lignende varer. Vurder transaksjoner som er gjort tidligst 90 dager for produkter med lignende egenskaper og på samme vilkår.

Trinn 5

Bruk fradrag for kostnadene ved salg av importerte produkter på vårt lands territorium uten å endre den opprinnelige staten. Ta utgangspunkt i prisen for det siste (90 dager) salget av den maksimale batchen av disse varene på markedet i landet, hvorfra trekker avgifter på import og salg av varer, betaling av provisjon, og transport og forsikring etter varene blir løslatt.

Trinn 6

Oppsummerer kostnaden (hvis produktet aldri har blitt solgt på hjemmemarkedet). Oppsummer kostnadene ved produksjon av importerte varer, eksportørens fortjeneste, transportkostnadene til tollgrensen til Russland, lasting, lossing eller omlasting av varer, internasjonal forsikring.

Trinn 7

Reserve (hvis ingen av metodene passer din situasjon, foreslå din egen metode for vurdering).

Anbefalt: