Hvordan Holde Bokføring I En Bedrift

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Holde Bokføring I En Bedrift
Hvordan Holde Bokføring I En Bedrift

Video: Hvordan Holde Bokføring I En Bedrift

Video: Hvordan Holde Bokføring I En Bedrift
Video: Nora starter bedrift: Hvordan holde regnskap og fakturere? 2024, Kan
Anonim

Bedrifter som driver økonomiske og økonomiske aktiviteter på Russlands føderasjons territorium må føre regnskap. Den er basert på slike forskrifter som skatte- og sivilrettsregler, regnskapsbestemmelser, føderal lov "om regnskap" og andre. Personen som forstår denne retningen, bør føre oversikt.

Hvordan holde bokføring i en bedrift
Hvordan holde bokføring i en bedrift

Bruksanvisning

Trinn 1

Først av alt, tenk over og utform organisasjonens regnskapsprinsipper. Dette dokumentet er det viktigste, siden det foreskriver alle prinsippene og metodene for regnskap og skatteregnskap, all nødvendig dokumentasjon for arbeid, samt annen viktig informasjon.

Steg 2

Organiser arbeidet til regnskapsavdelingen. Hvis du har en stor nok virksomhet, anbefales det å ansette flere regnskapsførere på forskjellige områder, for eksempel for lønnsregnskap, for å jobbe med motparter. Skatte- og regnskapsrapporter må utarbeides av regnskapsfører.

Trinn 3

Sørg for å overvåke og sjekke informasjonen fra tid til annen. For å gjøre dette, bruk tjenestene til revisjonsselskaper. Dette er ikke bare nødvendig for deg, men også for å forhindre problemer med skattemyndighetene.

Trinn 4

Regnskap utføres på forskjellige måter, for eksempel hvis bedriften din er i et forenklet skattesystem, trenger du ikke sende inn en balanse, resultatregnskap, selvangivelse og andre skjemaer. Mens det er selskaper som har et felles skattesystem, er disse skjemaene obligatoriske.

Trinn 5

Prøv å avstemme uttalelser med motparter så ofte som mulig (i det minste før du sender inn en rapport). Dette er for å forhindre datainkonsekvenser. Før en årlig rapportering, foreta en avstemming med skattekontoret om betaling og periodisering av skatt. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å sjekke alle indikatorene. Identifiser avvik ved å bestille et bevis på fravær av skatterestans.

Trinn 6

Hvis du lager en avtale med en motpart, må du konsultere en advokat, fordi du kanskje ikke kjenner til mange finesser, for eksempel reglene for utarbeidelse av ledsagedokumenter, prosedyren for avtale med motparter, etc.

Anbefalt: