Hvordan Gjøre Bokføring I En Butikk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gjøre Bokføring I En Butikk
Hvordan Gjøre Bokføring I En Butikk

Video: Hvordan Gjøre Bokføring I En Butikk

Video: Hvordan Gjøre Bokføring I En Butikk
Video: Hvordan føre regnskap: Hva er bokføring egentlig? 2024, April
Anonim

Å åpne en butikk, i tillegg til å kjøpe varer og tiltrekke kunder, gir mye bry med å føre poster. Det kjedelige arbeidet med å studere dokumenter, sjekke ut, arkivere og behandle virker ofte tomt og dumt. Men dette stemmer ikke helt. Deretter, med en uforsiktig holdning, vil det være nødvendig å gjenopprette regnskapet.

Hvordan gjøre bokføring i en butikk
Hvordan gjøre bokføring i en butikk

Bruksanvisning

Trinn 1

Med forsiktig bokføring vil regnskapsdata komme til nytte i enhver situasjon. Led det derfor, selv om lovgivningen lar deg ikke gjøre det. Uansett vil du fylle ut de nødvendige avgiftsdokumentene (for skattemyndighetene), og administrasjonsregnskap basert på regnskap vil være nødvendig for å analysere mange aspekter, regnskapsføre varer og bestemme butikkens effektivitet.

Steg 2

Ansett en profesjonell regnskapsfører for ikke å bekymre deg for høy kvalitet og betimelig regnskap, fordyp deg i alle nyanser. Dermed vil du alltid ha all nødvendig informasjon tilgjengelig, hvis relevans og nøyaktighet du er garantert. Samtidig vil problemer med innkommende og utgående dokumenter, deres syntese og analyse, omgå deg. Denne metoden er den dyreste, men også den mest pålitelige. Du finner en god assistent hos en regnskapsfører.

Trinn 3

Kontakt et regnskapsfirma. Det er mange av dem, og kostnadene ved hjelpen til å føre poster varierer. Det avhenger av bildet av selskapet, praktisk samtrafikk, tilstedeværelse (eller fravær) av forsikring, mengden arbeid. Du betaler mindre enn å ansette en personlig regnskapsfører. Men det er stor sannsynlighet for at virksomheten din blir håndtert av forskjellige mennesker som ikke er interessert i detaljene i butikken din.

Trinn 4

Spesifiser i kontrakten full støtte fra innføring av primærdokumentasjon til innlevering av selvangivelse. Eller delta i innspill og syntese av primærdataene selv, og betro regnskapsbyrået bare funksjonene til å behandle informasjonen du har samlet inn. Gjør det til et vilkår å gi deg råd om gebyr for visse spørsmål. En stor ulempe i denne situasjonen vil være behovet for kontinuerlig å bære eller sende dokumenter til selskapet, etter å ha samlet dem og distribuert dem etter type.

Trinn 5

Vedlikehold butikkregistreringer selv. Dette krever bare ønsket om å forstå alt og tid. Kjøp et spesialisert program (det vanligste av dem er 1C: Regnskap) med tilpasning til handel, som i stor grad automatiserer prosessen. Med det blir du bare bedt om å oppgi kvitteringsdokumentene på den mest komplette og rettidige måten. Hun vil gjøre resten for deg.

Trinn 6

Design dine egne regnskapsregistre som passer best for deg. De skal gjenspeile informasjon om mottak og forbruk av varer (for å spore saldoer), akkumulere kostnadsbeløpet (for å analysere kostnader), spore de daglige beløpene for kontantinntekter og levere det til banken (for å beregne inntekt og kontantbalanse) betale lønn sammen med betaling (for å ekskludere gjeld), vise mengden leveranser og tilbakebetaling av dem i tide (for å ekskludere for mye betaling eller straff for sen tilbakebetaling av gjeld) - og mye mer som er nødvendig når du utfører handelsaktiviteter på daglig basis.

Anbefalt: