Hva Vil Skje Med Innskuddet I Tilfelle Mislighold

Hva Vil Skje Med Innskuddet I Tilfelle Mislighold
Hva Vil Skje Med Innskuddet I Tilfelle Mislighold

Video: Hva Vil Skje Med Innskuddet I Tilfelle Mislighold

Video: Hva Vil Skje Med Innskuddet I Tilfelle Mislighold
Video: Hva vil du skape? Mesterverk.com 2024, April
Anonim

I dag er Russland i en vanskelig økonomisk situasjon, som forverres av de konstante sanksjonene som Vesten pålegger landet vårt. Ikke bare den russiske økonomien lider, men også befolkningen med besparelsene. Hva kan en innskuddsinnehaver stole på i tilfelle mislighold?

Hva vil skje med innskuddet i tilfelle mislighold
Hva vil skje med innskuddet i tilfelle mislighold

Mange vestlige finansfolk, inkludert den amerikanske investoren George Soros, spår en ny mislighold i 2015. I dag er Russland rangert som femte blant landene med høyest risiko for mislighold, foran Egypt, Portugal og Libanon.

I følge de mest sannsynlige prognosene vil ikke rubelen styrke seg i 2015, så økonomer anbefaler at det er bedre å holde midler i utenlandsk valuta.

Når det gjelder innskudd, økte statsdumaen i desember i fjor det maksimale forsikringsdekningen for bankinnskudd fra 0,7 til 1,4 millioner rubler. I følge statsdumaens varamedlemmer vil en slik beslutning bidra til å øke sjansene for å returnere sparepengene sine til 90 prosent av innskyterne. Generaldirektør for innskuddsforsikringsbyrået Yuri Isaev bekreftet også at det i dag er nok penger i forsikringsfondet.

Nylig ble det kunngjort i nyheten at bankene har hevet innskuddsrentene sine. Dermed tok mange, inkludert pensjonister, igjen sparepengene sine til banken.

Hva vil skje med innskudd i tilfelle mislighold? Det er nok å huske misligholdet i 1998, da 17 av de 20 største bankene i landet ikke oppfylte sine forpliktelser overfor innskuddsinnehavere, og innskudd i utenlandsk valuta ble midlertidig frosset i alle kredittinstitusjoner i landet.

I samsvar med loven vil innskyteren bare motta sitt forsikrede beløp hvis bankens lisens blir tilbakekalt eller i tilfelle konkurs.

Når det gjelder innskudd i utenlandsk valuta, vil forsikringssummen i tilfelle mislighold bli betalt i rubler til valutakursen til sentralbanken dagen for den forsikrede hendelsen. Det er også mulig at innskudd i utenlandsk valuta blir midlertidig frosset av landets regjering.

Etter skriftlig søknad, innen 7 dager, har innskyteren rett til å motta sparepengene sine eller overføre til en annen personlig konto. Men det bør tas i betraktning at når en standard oppstår, skjer devalueringen av rubelen bokstavelig for øynene våre, og denne uken er det mulig å motta innskuddsbeløpet, men allerede betydelig devaluert.

Når du inngår en avtale med en bank, må du lese nøye gjennom alle klausulene. Som regel er punktet om force majeure angitt der. I tilfelle mislighold i landet, vil mange banker prøve å bruke innskuddsinnskudd til egne formål.

Anbefalt: