Hvordan Beregne Enhetskostnad

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Enhetskostnad
Hvordan Beregne Enhetskostnad

Video: Hvordan Beregne Enhetskostnad

Video: Hvordan Beregne Enhetskostnad
Video: 6 3a enhetskostnad 2024, Kan
Anonim

Å beregne enhetskostnaden er både enkel og kompleks. Alt avhenger av tilnærmingen til beregningen. Du kan finne ut full kostpris ved å dele alle kostnadene i en periode på volumet av produkter som er produsert i denne perioden. Men denne metoden gir ikke muligheter for analyse og styring. Derfor brukes en mer omhyggelig metode - metoden for å beregne kostnadene for en produksjonsenhet.

Hvordan beregne enhetskostnad
Hvordan beregne enhetskostnad

Bruksanvisning

Trinn 1

Lag en datatabell der du vil legge inn data. Identifiser dine egne utgiftsposter som krever analyse. Gi den anbefalte tabellen i skjemaet du trenger.

Steg 2

Bestem nivået på direkte produksjonskostnader, som bruker normative data for forbruk av materialer per produksjonsenhet, lønn til arbeidere, drivstoff- og strømkostnader. Bestem hvor mye utgifter til forberedelse av produksjonen per produksjonsenhet.

Trinn 3

Bestem lønnsbeløpet til hovedarbeiderne for året før.

Trinn 4

Bestem mengden overheadkostnader for året før, etter vare.

Trinn 5

Beregn belastningen for hver type overhead på lønnene til nøkkelarbeidere for året før. Vurder muligheten for å redusere eller øke denne belastningen i planperioden. Bruk de resulterende beregnede overhead belastningsdataene til de planlagte indikatorene. For å gjøre dette, følg følgende algoritme: overheadkostnadene i planleggingsperioden er lik lønnene til hovedarbeiderne i planleggingsperioden multiplisert med den spesifikke indikatoren for overheadkostnader for forrige periode med lønnene til hovedarbeiderne for samme periode.

Trinn 6

Beregn nivået på salgskostnader per produksjonsenhet for det siste året. For å gjøre dette, del summen av alle kostnadene knyttet til salg og markedsføring av produkter på markedet med produksjonsvolum for samme periode.

Trinn 7

Fyll ut alle dataene i tabellen. Oppsummer. For å gjøre dette, legg til alle individuelle indikatorer for beregningselementene. Mottatt beløp er enhetskostnaden. I dette tilfellet er det den planlagte kostnaden basert på resultatene av standard kostnadsoverslag. For å vise den faktiske verdien er det nødvendig å beregne de faktiske kostnadene: direkte produksjonskostnader og periodekostnader (overheadkostnader). Du har mottatt enhetskostnadsoverslaget. I dette tilfellet brukte du den prosentvise metoden for å fordele faste kostnader til kostprisen, der distribusjonsgrunnlaget er lønnene til hovedarbeiderne.

Anbefalt: