Hvordan Beregne Permitteringsfordeler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Permitteringsfordeler
Hvordan Beregne Permitteringsfordeler

Video: Hvordan Beregne Permitteringsfordeler

Video: Hvordan Beregne Permitteringsfordeler
Video: Avslører hemmeligheten bak denne detaljen 2024, Mars
Anonim

Ved avskjedigelse av en ansatt på grunn av personalreduksjoner, er selskapet forpliktet til å betale etterlønn til den gjennomsnittlige månedslønnen. En ansatt vil motta en annen gjennomsnittlig månedslønn hvis han ikke finner jobb innen en måned etter oppsigelsen.

Hvordan beregne permitteringsfordeler
Hvordan beregne permitteringsfordeler

Det er nødvendig

  • - Arbeidskodeksen til den russiske føderasjonen (art. 139);
  • - Forskrifter om detaljene i prosedyren for beregning av gjennomsnittslønn, godkjent. Dekret fra den russiske føderasjonens regjering av 24. desember 2007 nr. 922;
  • - sertifikatkort til den oppsagte medarbeideren.

Bruksanvisning

Trinn 1

For å beregne etterlønn, må du først bestemme faktureringsperioden. For å gjøre dette, ta dataene om lønn for de 12 månedene før måneden som reduksjonsdatoen faller på. Hvis en ansatt slutter i september 2011, bør perioden fra 2010-01-09 til 31.08.2011 inklusive tas som beregnet.

Steg 2

For å beregne gjennomsnittsinntekten, ta hensyn til: lønn, lønn, kvoter og tillegg, bonuser etc.

Trinn 3

Ikke ta med i gjennomsnittsinntektene: fordeler for midlertidig funksjonshemming, materiell assistanse, feriepenger, kompensasjon for ubrukt ferie, betaling av kostnadene for mat, reiser, utdanning, verktøy osv. Følgelig er det ikke nødvendig å ta hensyn til periodene for disse betalingene.

Trinn 4

Bestem den ansattes gjennomsnittlige daglige inntjening. Del den faktisk påløpte lønnen i 12 kalendermåneder med antall faktisk jobbet (arbeidere) i løpet av denne dager.

Trinn 5

For å beregne gjennomsnittlig inntekt for en ansatt, multipliser du den gjennomsnittlige daglige inntjeningen med antall arbeidsdager i betalbar periode. Hvis en ansatt for eksempel slutter 16. september 2011, er perioden som skal betales fra 17. september 2011 til 16. oktober 2011.

Trinn 6

En ansatt kan motta gjennomsnittsopptjeningen for den andre ansettelsesmåneden etter denne perioden, hvis han leverer en arbeidsbok og en kopi av den til regnskapsavdelingen på forrige arbeidssted, der det ikke var noen poster etter reduksjonsdatoen.

Trinn 7

For den tredje ansettelsesmåneden skal du betale den ansatte den gjennomsnittlige inntekten etter denne perioden, hvis det sammen med arbeidsboken og en kopi av den ble overlevert et sertifikat for registrering hos arbeidsformidlingen.

Trinn 8

For å beregne gjennomsnittsinntektene for andre og tredje måned, multipliser du den gjennomsnittlige daglige inntekten med antall arbeidsdager i måneden da den ansatte ikke var ansatt.

Anbefalt: