Hvordan Lage En Forretningsplan For Et Selskap

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Forretningsplan For Et Selskap
Hvordan Lage En Forretningsplan For Et Selskap

Video: Hvordan Lage En Forretningsplan For Et Selskap

Video: Hvordan Lage En Forretningsplan For Et Selskap
Video: Utvikling av forretningsplan - tips fra gründere 2024, April
Anonim

Hvis du skal åpne et selskap, kan du ikke klare deg uten en forretningsplan. Det er ikke nødvendig å la seg skremme av disse ordene. En forretningsplan betyr ikke å planlegge hver krone på et komplekst skjema, men bare en strategi for utviklingen av forretningsideen din. Det vil være mye lettere for deg å planlegge og drive din egen virksomhet hvis du har en godt utformet og gjennomtenkt forretningsplan. Du kan også trenge det hvis du søker om et lån fra en bank eller fra investorer.

Hvordan lage en forretningsplan for et selskap
Hvordan lage en forretningsplan for et selskap

Bruksanvisning

Trinn 1

Først må du bestemme hva en forretningsplan er. Det er en forvaltningsplan for et firma som tar hensyn til utviklingsstrategi, lønnsom produksjon av kvalitetsprodukter eller tjenester og markedsføringsalternativer. UNIDO (United Nations Industrial Development Organization) er en organisasjon som utvikler en strategi for utvikling av økonomien, har samlet en liste over seksjoner som skal være i en god forretningsplan. Det er best å bli ledet av dem.

Steg 2

En oversiktsdel av en forretningsplan eller et sammendrag

Her beskrives selskapets viktigste yrke, essensen av dens aktiviteter. Det er i oversiktsdelen at grunnlaget for forretningsplanen er lagt ut, og resten av delene bekrefter og beviser bare lønnsomheten. Det er her investorer og bankfolk begynner å se på hele planen, så det kan sies å være den mest effektive delen av planen.

Trinn 3

Beskrivelse

På dette punktet, gi en beskrivelse av bedriften du har eller planlegger å åpne. Beskriv selskapets mål og utviklingsstrategi, økonomiske og finansielle indikatorer, selskapets styringssystem, partnernettverk, geografisk dekning, en kort beskrivelse av bransjen og nisje selskapet har i den. Innovasjoner og teknologier, hvis de brukes, må du også indikere. Denne delen inneholder vanligvis en liste over eiere og selskapets organisasjonsform.

Trinn 4

Karakterisering av produkter eller tjenester

Angi ikke bare hva firmaet gjør, men vurder også fordelene og konkurransekraften ved det, priser, miljøvennlighet, kvalitetskontroll. Noen ganger er en kopi av det produserte produktet inkludert.

Trinn 5

Markedsanalyse

I dette dokumentet inkluderer markedsundersøkelser, ideer for å tiltrekke kjøpere og kunder, en kort liste over konkurrenter, og en sammenligning av deres produkter og firmaet ditt. Ofte overlapper dette dokumentet med salgsplanen, som inkluderer alle slags punkter som påvirker priser, implementeringsveier og dens sesongmessige svingninger.

Trinn 6

Produksjonsutviklingsplan

Den inkluderer en beskrivelse av produksjonsprosessen, vedlikeholdskostnader og personell.

Trinn 7

Finansiell plan

Tilgjengeligheten er spesielt viktig hvis du trenger investorer eller et lån. Dette inkluderer beregningen av de opprinnelig brukte midlene, fortjenesten og skatten, noen prognoser for den økonomiske situasjonen i bedriften i nær fremtid. Grovt sett må du analysere rapporteringen av kvitteringer og utgifter. Angi også tilbakebetalingstid for prosjektet og lønnsomhetsindekser.

Trinn 8

Vurdering av følsomhet for økonomiske svingninger

Dette refererer til beregningen av hvordan selskapets eksistens vil bli påvirket av inflasjon eller manglende overholdelse av vilkårene for kundebetalinger, andre endrede økonomiske faktorer.

Trinn 9

All nødvendig informasjon som du anser nødvendig for å legge inn i forretningsplanen, men som ikke passer i de angitte kategoriene, er inkludert i vedleggene. Denne delen inkluderer som regel alle beregninger og tabeller, mens det i selve forretningsplanen bare er deres estimerte summer.

Anbefalt: