Trenger Jeg Handelslisens

Trenger Jeg Handelslisens
Trenger Jeg Handelslisens

Video: Trenger Jeg Handelslisens

Video: Trenger Jeg Handelslisens
Video: Freddy Kalas - Jovial 2024, April
Anonim

Mange gründere som ønsker å starte egen virksomhet innen handelsfeltet blir ofte møtt med det faktum at varene de planlegger å selge kan være under statlig kontroll. Dette betyr at organisasjonen må skaffe lisens fra staten for å kunne utføre handelsaktiviteter.

Trenger jeg handelslisens
Trenger jeg handelslisens

Inntil nylig var det lov nr. 128-FZ, utstedt i 2001, "Om lisensiering av visse typer aktiviteter." Det ble jevnlig gjort endringer og tillegg, særlig de siste endringene trådte i kraft 1. januar 2011. Våre lovgivere roet seg imidlertid ikke over dette, og i mai 2011 utstedte de en ny lov nr. 99-FZ med samme navn, som trådte i kraft 3. november i år. Samtidig, 19. oktober og deretter 21. november, er det allerede gjort endringer i den. Heldigvis hadde dette liten innvirkning på virksomheten til handelsorganisasjoner, fordi listen over lisensierte detaljtyper for dem forble den samme.

Så det kreves en handelslisens:

- hvis du skal selge tekniske midler som er rettet mot å skaffe hemmelig informasjon;

- hvis du planlegger å selge trykte produkter beskyttet mot forfalskning (inkludert verdipapirer);

- hvis varene dine inkluderer ammunisjon og andre typer våpen;

- hvis du vil selge skrot av jernholdige og ikke-jernholdige metaller;

- hvis firmaet ditt vil selge medisinske og farmasøytiske produkter (inkludert psykotrope og narkotiske legemidler).

En egen lov (nr. 171-FZ "Om statlig regulering av produksjon og sirkulasjon av etylalkohol, alkoholholdige og alkoholholdige produkter") regulerer detaljhandel med alkoholholdige produkter, noe som innebærer en årlig betaling av en statsavgift på 40 tusen rubler for en lisens som er gyldig i 1 til 5 år. Lisenser utstedes for eksempel i Moskva av Department of Trade and Services, i St. Petersburg - av Committee for Economic Development, Industrial Policy and Trade, in the regions - av lignende statlige institusjoner med passende fullmakter.

Det skal bemerkes at inntil nylig mottok mottakelsen av lisens for handel med alkohol bare produkter med etylalkoholinnhold på mer enn 15%.

Imidlertid undertegnet presidenten i juli 2011 lovendringer, som sier at det nå må skaffes lisenser for handel med alkohol med en styrke på mer enn 5%, og øl og andre alkoholer med lite alkohol ble likestilt med alkohol.

For detaljhandel med øl og øldrikker fra 1. juli 2012 vil det derfor kreves lisens.

Anbefalt: