Hva Er Direkte Markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Direkte Markedsføring
Hva Er Direkte Markedsføring

Video: Hva Er Direkte Markedsføring

Video: Hva Er Direkte Markedsføring
Video: What is Direct Marketing in Hindi | Direct Marketing Strategies 2021 | Direct Marketing Examples 2024, April
Anonim

For tiden er en av de mest effektive metodene for salg av varer direkte markedsføring. Denne teknikken forutsetter direkte samhandling mellom selger og kjøper.

Hva er direkte markedsføring
Hva er direkte markedsføring

Direkte markedsføringskonsept

Direkte markedsføring er kunsten å direkte påvirke forbrukerne til å selge varer eller tjenester, samt å utvikle et bærekraftig forhold til en klient. Direkte markedsføring blir ofte sett på av fagfolk som et av verktøyene for markedsføringskommunikasjon, snarere enn en form for detaljhandel. Direkte markedsføring har flere områder: postordre, kataloger, telemarketing og e-handel.

Hovedretningslinjene for direkte markedsføring

Postretningen, også kalt "direct mail", er markedsføring gjennom distribusjon av postforsendelser (reklamebrev, brosjyrer, prøver) til potensielle kunder.

Teksten til brevet skal være slik at de 2-3 første setningene inneholder hoved essensen av forslaget, og fordelen er synlig for leseren. Etter at en potensiell klient er interessert i den første brevet, mottar han en andre som inneholder mer detaljert informasjon om produktet eller tjenesten.

Katalogmarkedsføring er en form for direkte markedsføring som gjøres gjennom kataloger sendt eller overlevert til potensielle kunder. Kataloger kan inneholde flere setninger samtidig, publisert i form av en kort liste, slik at leseren kan velge de mest egnede produktene eller tjenestene for seg selv.

Telemarketing handler om å bruke telefonen til å selge et produkt til kundene. For å gjøre dette bruker bedrifter gratis telefonlinjer for å komme i kontakt med kunder og gi dem reklameinformasjon om produkter og tjenester. Denne typen direkte markedsføring er effektiv for salg av massemarkedsprodukter og fungerer godt sammen med TV- og radioannonsering.

TV-markedsføring og radiomarkedsføring er typer direkte markedsføring utført via TV eller radio ved å vise og levere annonser som krever direkte respons (for eksempel vil de første forbrukerne som ringer et selskap etter å ha hørt eller sett en annonse få fortrinnsrett for kjøp). Det er dedikerte TV-kommersielle kanaler for å selge varer til gode priser hjemme.

E-handel er en metode for direkte salg, som utføres gjennom et tokanals system som forbinder forbrukere med en telefon- eller kabelledning til selgerens elektroniske katalog. Klienten kontakter selgeren ved hjelp av et spesielt kontrollpanel koblet til TVen, samt via en personlig datamaskin. Dette gjør at han kan avklare emnet for kjøpet, finne ut prisen, vilkårene og andre betingelser for mottak av varene (hjemlevering, besøk i butikken, etc.).

Anbefalt: