Det Du Trenger For å åpne En Matbutikk

Det Du Trenger For å åpne En Matbutikk
Det Du Trenger For å åpne En Matbutikk

Video: Det Du Trenger For å åpne En Matbutikk

Video: Det Du Trenger For å åpne En Matbutikk
Video: Starte ny bedrift: Vurderer du å starte opp for deg selv? 2024, Mars
Anonim

Mer enn andre butikker er en matbutikk avhengig av miljøet, det vil si beboerne som bor i nærheten og dagligvarebutikkene som konkurrerer med det. Derfor er det første trinnet før du åpner en dagligvarebutikk alltid en omfattende studie av området der du har tenkt å begynne å selge dagligvarer.

Hva du trenger for å åpne en matbutikk
Hva du trenger for å åpne en matbutikk

Det første det er verdt å være oppmerksom på når man studerer et sted som er lovende for å åpne en dagligvarebutikk, er tilstedeværelsen av store nettverksteder i nærheten. Du vil definitivt ikke kunne konkurrere med disse gigantene - kjøpsprisene de kjøper varer på, vil være en størrelsesorden som er forskjellig fra de du kan forhandle med leverandører. Som et resultat har de et mye billigere produkt, og denne faktoren er alltid avgjørende når du kjøper produkter.

Det er fullt mulig å konkurrere med butikker som er lik prosjektet ditt i skala, men som har vært i drift i lang tid, så tilstedeværelsen av slike butikker i området bør ikke tjene som en grunn til å forlate intensjonene dine. Sjekk ut sortimentet av disse butikkene, prøv å finne svake punkter, det vil si de stillingene de ikke oppfyller etterspørselen fra folk som bor i nærheten. Basert på disse observasjonene, dann ditt eget sortiment, og tiltrekk kunder med varer som mangler fra konkurrentene.

Når valg av sted er endelig gjort, kan du begynne å lete etter egnede lokaler og registrere et selskap (eller individuelt entreprenørskap). Det er best å velge et rom med en liten margin på ledig plass for å utstyre en bod og et kontor for administrasjonen i butikken. Det anbefales å velge en bygning som allerede er koblet til et standard sett med verktøy, for ikke å kaste bort mye tid på omutstyr og ombygging.

Handelsavdelingen og den arkitektoniske avdelingen i den lokale administrasjonen skal ikke motsette deg ditt ønske om å åpne en butikk, Rospotrebnadzor vil være spesielt årvåken når det gjelder ditt arbeid, og branninspeksjonen vil også ta hensyn til det. Prøv å overholde alle eksisterende standarder, hold dokumentene i orden og overvåke at kassaapparater fungerer korrekt. Forsømmelse av den formelle siden av saken skaper for mange risikoer og negerer ofte alle dine mange dagers arbeid.

Før du kjøper den første varesatsen, må du fremdeles skaffe deg detaljhandelsutstyr og rekruttere salgspersonell som skal betjene butikken din. Det burde ikke være noen problemer med den første, siden et standard sett med utstyr er egnet for dagligvarebutikker, opp til den allerede brukte, hvis startkapitalen din ikke er spesielt stor. Når det gjelder personalet, vil dets viktigste kvaliteter være ærlighet mot deg og høflighet overfor kunder, og til å begynne med, mens arbeidet med salgsstedet ditt ennå ikke er feilsøkt, anbefales det å gjennomføre innledende intervjuer med hver kandidat personlig.

Anbefalt: