Hvordan Holde Mangelen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Holde Mangelen
Hvordan Holde Mangelen

Video: Hvordan Holde Mangelen

Video: Hvordan Holde Mangelen
Video: Кирпичная кладка из гипсовой штукатурки! Самый дешевый вариант! Все этапы 2024, Kan
Anonim

I ethvert foretak blir det før eller senere nødvendig å foreta en oversikt, hvis formål er å analysere den nåværende situasjonen og bestemme inntekt, reelle utgifter og mangel. Hvordan holder man på den mangelen som er identifisert under varelageret?

Hvordan holde mangelen
Hvordan holde mangelen

Bruksanvisning

Trinn 1

Først av alt, utarbeide en handling på lageret som er utført riktig. Mangelen på eiendom, dets skade innenfor grensene for hastigheten for naturlig tap, må være inkludert i kostnadene for produksjon eller sirkulasjon. Enhver mangel som overstiger de etablerte normene, må gjenopprettes fra gjerningsmennene.

Steg 2

Innsamlingen av mangelen utføres under hensyn til ikke bare regnskapsregler, men i større grad - under hensyntagen til normene i arbeidskodeksen. Arbeidsretten ser på mangelen som materiell skade som den ansatte har påført arbeidsgiveren.

Trinn 3

Utarbeide en ordre (ordre) fra foretakssjefen om å gjenopprette den påførte materielle skaden eller en påstand til retten - avhengig av eksistensen av en avtale om fullt ansvar. Hold tilbake beløpet på underskuddet fra de skyldige beløpene til den ansatte, og husk at det kumulative månedlige tilbakeholdelsesbeløpet ikke må overstige 20% av fordelene til den ansatte.

Trinn 4

Lag en regnskapsoppgave for å gjenspeile transaksjoner om identifisert mangel på regnskap og skatteregnskap:

- på bedrifter som driver produksjon, er ledninger gjort:

Debet 20 (23, 25, 26) - Kreditt 94 - avskriving av mangelen innenfor grensene for naturlige slitasjepriser;

Debet 73 - Kreditt 94 - avskrive mangelen til de skyldige;

Trinn 5

- i bedrifter som driver handel, blir det oppført:

Debetkonto 94 - Kredittkonto. 41 - for varekostnadene til nedsatte priser Hvis den skyldige ikke har blitt identifisert, eller retten nektet å gjenopprette mangelen fra den skyldige, henvis den identifiserte mangelen til de økonomiske resultatene av foretaket:

Debet 91-2 - Kreditt 94 - avskrive mangelen i fravær av skyldige personer.

Anbefalt: