Hvorfor Facebook-aksjer Blir Billigere

Hvorfor Facebook-aksjer Blir Billigere
Hvorfor Facebook-aksjer Blir Billigere

Video: Hvorfor Facebook-aksjer Blir Billigere

Video: Hvorfor Facebook-aksjer Blir Billigere
Video: Facebook (FB) Shares Crashing! Should You Buy The Dip In Facebook Stock? 2024, April
Anonim

Facebook er det største sosiale nettverket, grunnlagt i 2004 av daværende Harvard-student Mark Zuckerberg og hans venner. I 2012 er antallet registrerte Facebook-brukere nær en milliard. Imidlertid faller selskapets aksjer raskt i pris.

Hvorfor Facebook-aksjer blir billigere
Hvorfor Facebook-aksjer blir billigere

Facebook er det tredje største internett-selskapet, rett etter Google og Amazon. I 2011 ble verdien anslått til 50 milliarder dollar, og lederen og hans tidligere klassekamerater som tok lederstillinger i selskapet er anerkjent som de yngste milliardærene. 18. mai 2012 dukket det sosiale nettverket opp på aksjemarkedet og tilbyr kjøpere sine aksjer til en kostnad på $ 38 per aksje. Men tre måneder senere falt verdien med halvparten. Eksperter nevner flere grunner som førte til et slikt fall.

Selv før selskapet kom inn på det offisielle markedet solgte selskapet verdipapirer i OTC-markeder. Der økte verdien av Facebook-aksjer på fire år 13 ganger, så den offisielle noteringen var ikke lenger så attraktiv.

Investorer ser ikke en klar plan for videre handling, som lederne av det sosiale nettverket har til hensikt å implementere i nær fremtid. Facebook er et relativt ungt selskap, og det må være proaktivt og avgjørende for å vokse vellykket. Selskapet mener at inntektene i nær fremtid vil øke på grunn av markedsføringen av mobilversjonen av nettstedet, men investorer synes ikke dette er overbevisende. Spesielt har de ingen anelse om hvordan Facebook planlegger å generere inntekter gjennom eiere av mobilenheter.

Berørt av nedgangen i aksjeverdien og kunngjøringen av General Motors - den største bilproblemet i USA om at de slutter å annonsere samarbeid med Facebook. Dette undergravde selskapets troverdighet.

Konflikten med det amerikanske selskapet "Yahoo!" bidro også til verdipapirer. I februar 2012 beskyldte hun Facebook for å ha krenket ti av patentene sine, inkludert de som er relatert til elektronisk annonsering. I sin tur sendte det sosiale nettverket "Yahoo!" motkrav, men hendelsen har imidlertid allerede hatt en negativ innvirkning på hennes image.

Anbefalt: