Eksport Av Inflasjon Fra USA Til Russland, Eller Historien Om Den Fallende Rubelen

Innholdsfortegnelse:

Eksport Av Inflasjon Fra USA Til Russland, Eller Historien Om Den Fallende Rubelen
Eksport Av Inflasjon Fra USA Til Russland, Eller Historien Om Den Fallende Rubelen

Video: Eksport Av Inflasjon Fra USA Til Russland, Eller Historien Om Den Fallende Rubelen

Video: Eksport Av Inflasjon Fra USA Til Russland, Eller Historien Om Den Fallende Rubelen
Video: Error 100 rubles 1997 Russia, with high collection value 2024, April
Anonim

Sentralbanker og regjeringer over hele verden trykker penger. Noen er gode på det, andre er ikke veldig gode, og noen land har lært å gjøre det så bra at de begynte å overføre inflasjon fra sine egne land til andre.

Eksport av inflasjon fra USA til Russland, eller historien om den fallende rubelen
Eksport av inflasjon fra USA til Russland, eller historien om den fallende rubelen

Hva nasjonale myndigheter kan gjøre med trykte penger

Først kan de introdusere dem i sin nasjonale økonomi. I dette tilfellet, med en økning i kontanter i økonomien, vokser økonomien først. Imidlertid følger inflasjonen snart. En liten prisstigning er gunstig for økonomien, men i denne artikkelen vurderer vi ikke fordelene med prosessen med valutas depresjon.

Bilde
Bilde

For det andre kan regjeringen ta ut penger fra økonomien, men i dette tilfellet begynner de å krympe, siden samme mengde varer gjenstår, og det er mindre penger.

Bilde
Bilde

Og til slutt, for det tredje, kan du skrive ut penger og sende dem til utlandet i form av en offentlig gjeld. I dette tilfellet har regjeringen muligheten til å kjøpe produkter fra utlandet, men samtidig ikke å akselerere inflasjonen i landet sitt.

Bilde
Bilde

Bare de mest utviklede landene, som USA og Sveits, har råd til en slik glede. Siden, for å utføre dette trikset, er det nødvendig at andre land er klare til å kjøpe valutaen din. Få mennesker er klare til å godta rubler eller tugriks. Imidlertid vil dollar eller euro være velkomne overalt.

Bilde
Bilde

Hvordan skjer overføringen av inflasjon fra dollar til rubelen, eller hvordan importerer vi inflasjon fra USA til vårt land?

Russland handler med andre land for dollar, og vi er nettoeksportører. Så i 2018 utgjorde handelsoverskuddet nesten 200 milliarder dollar, eller 13 billioner rubler. Det vil si at vi selger mer varer og tjenester i utlandet enn vi kjøper. Merk at budsjettet til Russland for 2019 utgjorde 19 billioner rubler. Imidlertid kan og vil ikke Russland pumpe denne enorme massen av penger inn i økonomien i landet, for hvis vi begynner å pumpe dem inn, må vi selge dollar og kjøpe rubler, som uunngåelig vil øke kostnadene for produkter produsert Russland (underveis, som øker nivået på befolkningens velvære), men dette vil gjøre økonomien konkurransedyktig.

Hva skal jeg gjøre med disse "ekstra" pengene?

Regjeringene i utviklingsland bruker disse midlene til å kjøpe opp gjeld fra utviklede land. Dermed kjøper utviklede land varer og tjenester fra utviklingsland ved å låne penger. Det viser seg at det er en prosess med å pumpe rikdom fra utviklingsland til utviklede. Faktisk opprettholder land, ved å senke valutakursen, kjøpekraften til dollar, euro og franc.

Det er et slags løp der land som Russland, Tyrkia, Brasil og andre utviklingsland kjemper for retten til å selge varene sine til USA, Sveits og Storbritannia, og de gir dem sine IOU. Det viser seg å være en slags balanse: vi selger dem virkelige varer og tjenester, og de eksporterer gjeldene sine til oss.

Bilde
Bilde

Hvem har godt av dette?

  • Dette er gunstig for eksporterende selskaper og regjeringer fra utviklingsland, da en svak nasjonal valuta betyr billig arbeidskraft.
  • Dette er gunstig for befolkningen, importerende selskaper og regjeringer i utviklede land, siden de uten å produsere noe kan kjøpe mer virkelige produkter fra utlandet.

For hvem er det ikke lønnsomt?

  • Befolkningen i utviklingsland, som på denne måten forekommer utarmingen av befolkningen i disse landene.
  • For eksporterende selskaper i utviklede land: arbeidsstyrken i utviklede land er for dyrt.

Hvilke konklusjoner kan trekkes?

Vi kan ikke ha betydelig innflytelse på prosessene som foregår i verdensøkonomien, og derfor ses en løsning på dette problemet: det er nødvendig å diversifisere besparelsene dine ved å kjøpe valutaer, edle metaller og andre eiendeler som ikke er avhengig av situasjonen i Russland. Russere har allerede store risikoer på grunn av at de mottar lønn i rubler.

Anbefalt: