Hvordan Rapportere Om Det Forenklede Skattesystemet I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Rapportere Om Det Forenklede Skattesystemet I
Hvordan Rapportere Om Det Forenklede Skattesystemet I

Video: Hvordan Rapportere Om Det Forenklede Skattesystemet I

Video: Hvordan Rapportere Om Det Forenklede Skattesystemet I
Video: Omsorgstretthet i hjelperrollen og som pårørende: Hva kan du gjøre for å forhindre det? 2024, Kan
Anonim

En av fordelene med STS er den enkleste rapporteringen til Federal Tax Service. Den leies en gang i året og består av en erklæring i henhold til det forenklede skattesystemet. Siden 2015 har det blitt utstedt ved hjelp av et nytt skjema.

Hvordan rapportere om det forenklede skattesystemet i 2016
Hvordan rapportere om det forenklede skattesystemet i 2016

Det er nødvendig

  • - et nytt erklæringsskjema for det forenklede beskatningssystemet fra 2014;
  • - data om mottatt inntekt;
  • - data om påløpte utgifter;
  • - informasjon om betalte forsikringspremier for ansatte og enkeltentreprenører.

Bruksanvisning

Trinn 1

I 2016 må bedrifter og gründere levere en rapport om det forenklede skattesystemet for 2015. For å gjøre dette må du bruke et nytt skjema som er godkjent på bestilling fra Federal Tax Service of Russia datert 04.07.2014 nr. ММВ-7-3 / 352 @.

Steg 2

Det nye erklæringsskjemaet skiller seg ut ved at det inneholder separate seksjoner for de som bruker "STS-inntekt" og "STS-inntekt minus utgifter". Du trenger bare å fylle ut de som gjelder for skatteregimet som brukes. Du trenger ikke å overgi blanke ark.

Trinn 3

Tittelsiden (avsnitt 1.1) inneholder generell informasjon om skattebetaleren - firmanavn (fullstendig navn på den enkelte gründeren), TIN, KPP, OKVED-hovedkode, telefonnummer, skatteetatskode. Den må være signert og stemplet.

Trinn 4

Det har også kommet en ny seksjon 3 i erklæringen, som må fylles ut av de skattebetalerne som mottok midler innenfor rammen av budsjettfinansiering, målrettede programmer osv. Resten av disse arkene fylles ikke ut.

Trinn 5

Hvis du bruker det forenklede skattesystemet med et inntektsobjekt, må du oppgi de fullførte avsnittene 1.1 og 2.1. Avsnitt 2.1. i henhold til de nye reglene er ikke bare den endelige, men også de opprinnelige dataene for beregning av forskuddsbetalinger for hvert kvartal og den enkelte avgiften i det forenklede skattesystemet angitt. Også her må du indikere beløpene som skal reduseres som er involvert i beregningene.

Trinn 6

Først går du til å fylle ut avsnitt 2.1. Siden dataene i den vil danne grunnlaget for å fylle ut avsnitt 1.1. Angi statusen din på linje 102. Verdien vil være lik 1 hvis du sender inn en rapport for et selskap eller en entreprenør med ansatte; 2 - forutsatt at du er en enkelt entreprenør uten ansatte.

Trinn 7

I de følgende linjene angir du inntektene for hvert kvartal på opptjeningsbasis (1 kvartal, et halvt år, 9 måneder, år). Angi deretter mengden påløpte forskudd. For å gjøre dette må inntektene multipliseres med skattesatsen på 6%.

Trinn 8

I linje 140-143 angir du skyldig skattefradrag. Dette er mengden forsikringspremier for ansatte og enkeltentreprenører. Beløpet bør ikke være mer enn 50% av de beregnede forskuddsbetalingene. Men hvis du er en enkelt entreprenør uten ansatte, kan det være 100% av forskuddsbeløpet. Forsikringspremiene selv betalt for hvert kvartal er angitt separat.

Trinn 9

Avsnitt 1.1. spesifiser OKTMO. Beregn deretter beløpet på forskuddet (eller nedgangen) for første kvartal, seks måneder, 9 måneder og et år.

Trinn 10

Betalere med objektet "inntekt minus utgifter" overleverer avsnitt 1.2. og 2.2. Utfylling skal starte fra avsnitt 2.2. Her er beløpet for inntekt og utgifter mottatt for hvert kvartal angitt på periodiseringsbasis. Hvis mulig, er avgiftsgrunnlaget for foregående år angitt.

Trinn 11

Deretter beregner du skattegrunnlaget for hver periode. For å gjøre dette trekker du utgiftsbeløpet for disse periodene fra inntektene for kvartalet, seks måneder og 9 måneder. Du kan trekke tapets størrelse fra beregnet årlig skatt.

Trinn 12

Deretter angir du gjeldende skattesats (den varierer fra 5 til 15%) og beregner beløpet på påløpte forskuddsbetalinger. Du må også beregne mengden av minsteavgift (selv om du ikke betaler den). For å gjøre dette må du multiplisere inntektene (uten å trekke utgifter) med 1%.

Trinn 13

Avsnitt 1.1. registrer OKTMO. Beregn deretter forskuddsbeløpet (eller reduksjonen) for første kvartal, seks måneder, 9 måneder. Avhengig av resultatene av beregningene, angi størrelsen på den årlige betalbare avgiften, eller minimumsavgiften.

Trinn 14

Hvis du ikke hadde inntekt, må du sette bindestrek i de tilsvarende linjene. Da blir erklæringen null. Men det må gis i tide for å unngå bøter.

Anbefalt: