Hvordan Kan Jeg Kjøpe Aksjer?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kan Jeg Kjøpe Aksjer?
Hvordan Kan Jeg Kjøpe Aksjer?

Video: Hvordan Kan Jeg Kjøpe Aksjer?

Video: Hvordan Kan Jeg Kjøpe Aksjer?
Video: Hvordan Handler jeg Aksjer? (NORDNET og DNB eksempel) [Aksjer for Nybegynnere #10] 2024, Kan
Anonim

Å bli aksjonær i et vellykket foretak er ikke bare hederlig, men i mange tilfeller også fordelaktig. Eieren av aksjene kan ta del i ledelsen av selskapet og i fordelingen av overskudd. Men hvordan anskaffe den ettertraktede pakken med verdipapirer?

Hvordan kan jeg kjøpe aksjer?
Hvordan kan jeg kjøpe aksjer?

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis målet ditt er å kjøpe aksjer i en industrigigant og få ønsket økonomisk uavhengighet, trenger du ikke å gå til selskapets hovedkvarter. Der vil selvfølgelig ingen selge deg aksjer.

Steg 2

Til å begynne med bør du bestemme hvilket formål du forfølger ved å kjøpe aksjer. Det er en ting hvis du er interessert i langsiktige investeringer. Da bør du kjøpe aksjer og holde dem i eiendelen din i lang tid, og regne med veksten i markedsverdien.

Trinn 3

En annen tilnærming forutsetter at du har tenkt å bli aksjespekulant ved periodisk å kjøpe aksjer i ledende selskaper og deretter selge dem til en høyere pris etter hvert. I dette tilfellet trenger du mer kunnskap om markedsforhold, makroøkonomiske indikatorer, tilstanden i den aktuelle bransjen osv.

Trinn 4

Uansett hvilken investeringsmetode du velger, start med å identifisere utvalget av selskaper du har tenkt å kjøpe. For en person i Russland er det først og fremst aksjer i innenlandske virksomheter tilgjengelig. Hvis du forventer å tjene på omvurdering av selskapets eiendeler, så vær oppmerksom på selskaper med stadig økende økonomisk ytelse. Dette vil imidlertid ikke kunne redde deg helt fra risikoen for å miste pengene dine og avskrive de kjøpte aksjene.

Trinn 5

Det farligere alternativet er å kjøpe verdipapirer fra oppstartsselskaper som nettopp har kommet inn i markedet. Risikoen i dette tilfellet er selvfølgelig stor, men sannsynligheten for en betydelig økning i verdien av aksjer i tilfelle en vellykket utvikling av selskapet øker også.

Trinn 6

Den mellomliggende investeringsstrategien innebærer tildeling av midler for å kjøpe aksjer med stadig voksende blå chips og aksjer av unge forretningshaier. Denne diversifiseringen vil redusere risikoen til en viss grad.

Trinn 7

Etter å ha bestemt deg for valget av de ønskede aksjene, fortsett til valget av en finansiell formidler der du kan kjøpe aksjer i selskapet du liker. Faktum er at lovgivningen ikke tillater et individ å utføre transaksjoner med verdipapirer direkte. For å gjøre dette er det forskjellige investeringsselskaper som du må inngå en avtale om kjøp av aksjer i et bestemt selskap.

Trinn 8

Ved å inngå en avtale og sette inn midler for kjøp av aksjer (kontant eller ved å overføre midler til en passende konto), blir du en privat investor med alle rettigheter og forpliktelser som følger av dette.

Trinn 9

Som eier av aksjene har du rett til å selge dem, si når markedsverdien av verdipapirene øker. Husk at drift med verdipapirer for en økonomisk uerfaren person kan ikke bare være en profittkilde, men også føre til monetære tap. Før du tar den endelige beslutningen om å kjøpe verdipapirer, må du ta vare på din økonomiske utdannelse. Bare dette kan til en viss grad minimere risikoen.

Anbefalt: