Hvordan Selge Bankaksjer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Selge Bankaksjer
Hvordan Selge Bankaksjer

Video: Hvordan Selge Bankaksjer

Video: Hvordan Selge Bankaksjer
Video: Aksjer og fond for nybegynnere - 10 ting du må vite 2024, April
Anonim

Å kjøpe og selge aksjer i vellykkede selskaper kan være lønnsomt. Dette gjelder fullt ut operasjoner med verdipapirer utstedt av bankinstitusjoner. For å avhende aksjene dine på riktig måte, må du likevel følge visse regler som er bindende for alle deltakere i verdipapirmarkedet.

Hvordan selge bankaksjer
Hvordan selge bankaksjer

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem hvor nødvendig salg av bankens aksjer til din disposisjon er. I noen tilfeller er det tilrådelig å analysere markedet og dynamikken i endringer i aksjens verdi for å kunne vurdere markedsverdien av papirmidler og bestemme riktig tidspunkt å selge dem. Noen ganger viser analysen at det er mer lønnsomt å ha bankens aksjer hvis de viser en tendens til en jevn økning i markedsverdien.

Steg 2

Finn ut om aksjene i banken du er interessert i er notert på børsene RTS (Russian Trading System) og MICEX (Moscow Interbank Currency Exchange). For eksempel er Sberbank-aksjer i høy etterspørsel blant innenlandske og utenlandske investorer. Denne renten øker likviditeten i verdipapirene.

Trinn 3

For å selge bankaksjene dine, bruk tjenestene til et meglerselskap som utfører transaksjoner for kjøp og salg av verdipapirer. Velg en forhandler med et solid omdømme i markedet; Les vilkårene for samarbeid, spesielt, finn ut størrelsen på kommisjonen for tjenestene til en megler.

Trinn 4

Inngå en avtale med det valgte meglerselskapet. I noen tilfeller kan banken, hvis aksjer du eier, selv være lisensiert til å utføre megleraktiviteter, noe som forenkler prosedyren for oppgjør for meglingstjenester. Som regel kan du inngå en avtale i alle filialer i en stor bank.

Trinn 5

Etter inngåelse av megleravtalen, sett inn verdipapirene du har på meglerens innskudd. Angi prisen du vil selge bankens aksjer til. Vent til megleren fullfører bestillingen din om å selge verdipapirer. Etter at transaksjonen er fullført, overføres inntektene fra salget av aksjer til din personlige konto eller overføres til deg gjennom kassereren til meglerfirmaet.

Anbefalt: