Markedsundersøkelse: Hvordan Du Skriver Et Spørreskjema

Innholdsfortegnelse:

Markedsundersøkelse: Hvordan Du Skriver Et Spørreskjema
Markedsundersøkelse: Hvordan Du Skriver Et Spørreskjema

Video: Markedsundersøkelse: Hvordan Du Skriver Et Spørreskjema

Video: Markedsundersøkelse: Hvordan Du Skriver Et Spørreskjema
Video: Hvordan lage enkelt gratis online spørreundersøkelse med Google dokument 2024, April
Anonim

Ved starten av en bedrift har du kanskje ikke midler til å betale for tjenestene til en profesjonell markedsfører. Markedsundersøkelser skal ikke overses. Dette kan føre til sløsing med tilgjengelige midler. Du kan lage et enkelt spørreskjema for markedsføring selv.

Det skal være tydelig for folk hvordan de skal svare på spørreskjemaet
Det skal være tydelig for folk hvordan de skal svare på spørreskjemaet

Bruksanvisning

Trinn 1

Lag en liste over spørsmål som må besvares i løpet av markedsundersøkelser. Noen ganger vet ikke gründere selv hva de trenger fra markedet. Skriftlige spørsmål vil hjelpe deg å bedre forstå forskningsmålene.

Steg 2

Fremhev det viktigste spørsmålet fra listen. Spørreskjemaet vil bli viet til ham. Hvis det også er presserende behov for å få svar på andre spørsmål, kan du lage andre spørreskjemaer for dem. Ellers risikerer du å bli forvirret selv og forvirre folk som vil svare på spørreskjemaet. Hold deg til regelen "Én markedsundersøkelse = å finne svaret på ett spørsmål."

Trinn 3

Skriv annen formulering av hovedspørsmålet. Du vet at det er audials, visuals og kinesthetics. Dette er mennesker som ikke oppfatter og tolker den samme informasjonen på samme måte. Det vil si at de ikke like vil forstå spørsmålet. Finn detaljer om denne typen mennesker om nødvendig. Formuler det samme spørsmålet på forskjellige måter for å "tilpasse" det til oppfatningen av enhver person som vil svare på spørreskjemaet. Vær oppmerksom på - nå snakker vi bare om ett spørsmål i spørreskjemaet, som du fant i trinn 2.

Trinn 4

"Fortynn" de mottatte formuleringene med spørsmål om andre hendelser eller ting. Folk er vanligvis redde for å gi et "feil" svar på et spørsmål. De kan lyve ved å svare på spørsmål til spørsmålet for å virke smarte. Derfor må du passe på at de ikke gjetter hva du vil vite. For å gjøre dette må forskjellige formuleringer av hovedspørsmålet ditt plasseres i forskjellige deler av spørreskjemaet, mellom andre spørsmål som er irrelevante og som ikke interesserer deg i det hele tatt. Dette lille trikset vil tillate deg å få et sant bilde av markedet du undersøker.

Trinn 5

Test det mottatte spørreskjemaet. Velg 100 personer og be dem svare på spørreskjemaet. Analyser svarene deres. Hensikten med analysen er å finne ut hvilken formulering av spørsmål folk ikke forstår.

Trinn 6

Gjør de nødvendige justeringene av teksten. Formulere uklare spørsmål annerledes.

Anbefalt: