Fremgangsmåten For Beregning Av Kompensasjon For Ubrukt Ferie

Innholdsfortegnelse:

Fremgangsmåten For Beregning Av Kompensasjon For Ubrukt Ferie
Fremgangsmåten For Beregning Av Kompensasjon For Ubrukt Ferie

Video: Fremgangsmåten For Beregning Av Kompensasjon For Ubrukt Ferie

Video: Fremgangsmåten For Beregning Av Kompensasjon For Ubrukt Ferie
Video: Tidspunkt for ferie 2024, April
Anonim

Arbeidsgiveren er forpliktet til å kompensere arbeidstakeren for ubrukt permisjon ved avskjedigelse, eller på hans forespørsel. Kunnskap om fremgangsmåten for beregning av kompensasjon kan være nyttig for både arbeidsgiver og arbeidstaker for å kontrollere korrekte beløp.

Fremgangsmåten for beregning av kompensasjon for ubrukt ferie
Fremgangsmåten for beregning av kompensasjon for ubrukt ferie

Det er nødvendig

  • - kalkulator;
  • - informasjon om betalingsbeløpet til den ansatte i faktureringsperioden;
  • - informasjon om antall arbeidte dager og måneder.

Bruksanvisning

Trinn 1

Kompensasjon utbetales i to tilfeller: ved avskjedigelse og i stedet for ekstra permisjon (over 28 dager). I sistnevnte tilfelle trenger du en skriftlig uttalelse fra den ansatte med en forespørsel om å betale mengden penger i stedet for ferie. For å beregne kompensasjon for ubrukt permisjon ved oppsigelse, må du sekvensielt beregne mengden av alle utbetalinger til den ansatte, faktureringsperioden, gjennomsnittlig dagslønn og antall ubrukte feriedager.

Steg 2

Betalinger som tas i betraktning ved beregning av gjennomsnittsinntekt, i tillegg til lønn, inkluderer bonuser, ulike godtgjørelser og koeffisienter som opparbeides under vanskelige arbeidsforhold. Alle må oppsummeres.

Trinn 3

For å beregne den gjennomsnittlige dagslønnen, må det mottatte betalingsbeløpet deles med 12 (antall måneder i året, hvis beregningen er for hele perioden) og med gjennomsnittlig antall kalenderdager 29, 3. Denne formelen er brukes hvis den ansatte har jobbet i selskapet i minst 11 måneder. Da kan han forvente å motta årlig feriepenger.

Trinn 4

Nå må den gjennomsnittlige mottatte daglige inntjeningen multipliseres med antall kompenserte feriedager. Dette er vanligvis 28 dager.

Trinn 5

Som regel oppstår de største vanskelighetene med beregning av kompensasjon for ubrukt ferie i en ufullstendig periode. For eksempel hvis en ansatt har jobbet i 10 måneder og 16 dager. I dette tilfellet utbetales feriekompensasjon proporsjonalt med antall dager i de arbeidet månedene. Overskudd (16 dager i eksemplet) er avrundet til en hel måned, siden det er mer enn en halv måned. Hvis de er mindre enn en halv måned, må de ekskluderes fra beregningene.

Trinn 6

Kompensasjon for ubrukt ferie for en ufullstendig periode beregnes i mengden av gjennomsnittlig inntekt i 2, 33 dager (verdien beregnes som forholdet mellom 28 dager og 12 måneder) for hver arbeidsmåned. Formelen for beregningen kan vises som ((ansattes inntekt for faktureringsperioden / 29, 3) / (12 * 2, 33 * antall fullarbeidede måneder)).

Anbefalt: