Hvordan Bestemme Behovet For Arbeidskapital

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Behovet For Arbeidskapital
Hvordan Bestemme Behovet For Arbeidskapital

Video: Hvordan Bestemme Behovet For Arbeidskapital

Video: Hvordan Bestemme Behovet For Arbeidskapital
Video: Et svært mundheld og en snublende ornitolog (Ugens tip med Den korte Radioavis ) 2024, Kan
Anonim

Arbeidskapital er de eiendelene i foretaket som brukes til kontinuitet i virksomheten. De inkluderer lager av ferdige varer, produksjonsbeholdninger, pågående arbeid, kundefordringer og midler i regnskapet og i kassen i bedriften.

Hvordan bestemme behovet for arbeidskapital
Hvordan bestemme behovet for arbeidskapital

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestemmelse av behovet for arbeidskapital utføres under rasjonering, dvs. fastsettelse av standarden på arbeidskapital. Det er tre metoder for rasjonering: direkte tellemetode, analytiske og koeffisientmetoder.

Steg 2

Essensen av metoden for direkte konto ligger i det faktum at det foretas en rimelig beregning av aksjer for hver type arbeidskapital, idet det tas hensyn til den tekniske utviklingen i bedriften, transport av produkter og praksisen med avtaler mellom motparter. Denne metoden er den mest tidkrevende, men den lar deg mest nøyaktig bestemme behovet for arbeidskapital.

Trinn 3

Så standarden på arbeidskapital i sammensetningen av råvarer og materialer beregnes som produktet av det gjennomsnittlige daglige behovet for materiale og aksjekursen i dager. Sistnevnte tar hensyn til tiden for transport, lagring, klargjøring av materialer til arbeid.

Trinn 4

Normen for arbeidskapital i beholdere av beholdere, reservedeler, spesialverktøy beregnes som produktet av normen for aksjen i rubler, satt til en viss indikator, av den planlagte verdien av sistnevnte. For eksempel er aksjekursen for containere, spesialverktøy og spesialinnretninger satt i rubler per tusen rubler markedsførbare produkter i grossistpriser.

Trinn 5

Normen for arbeidskapital i lager av ferdige varer i et foretaks lager er definert som produktet av den gjennomsnittlige daglige produksjonen av ferdige varer til produksjonskostnaden og normen for lageret av ferdige varer i dager, som inkluderer tidspunktet for utvalg etter utvalg, opphopning av produkter før forsendelse, transport.

Trinn 6

Den analytiske metoden brukes når det ikke forventes noen vesentlige endringer i driften av foretaket i planperioden. Samtidig bestemmes standard for arbeidskapital samlet, idet det tas hensyn til forholdet mellom økningen i produksjonen og størrelsen på arbeidskapitalen den siste perioden.

Trinn 7

Med koeffisientmetoden bestemmes den nye standarden på grunnlag av standarden for forrige periode ved å gjøre justeringer av den, med tanke på produksjonsforholdene, forsyningen, salg av produkter og beregninger.

Anbefalt: