Hvordan Definere En Gruppe Anleggsmidler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Definere En Gruppe Anleggsmidler
Hvordan Definere En Gruppe Anleggsmidler

Video: Hvordan Definere En Gruppe Anleggsmidler

Video: Hvordan Definere En Gruppe Anleggsmidler
Video: Molde - Rosenborg | 4-1 | Høydepunkter | Kampdag 27 - Eliteserien 2021 2024, April
Anonim

Anleggsmidler er en del av eiendommen til en organisasjon som brukes i lang tid (mer enn 12 måneder) til produksjon av produkter, arbeid eller tjenester, samt for ledelsesformål. Et sett med anleggsmiddelobjekter av samme type når det gjelder tekniske egenskaper, formål og bruksmåte kalles grupper av anleggsmidler.

Hvordan definere en gruppe anleggsmidler
Hvordan definere en gruppe anleggsmidler

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du tildeler et objekt til anleggsmidler, må du kontrollere om det har følgende egenskaper:

- evnen til å gi økonomiske fordeler for selskapet i fremtiden;

- organisasjonen forventer ikke videre videresalg av eiendom;

- brukes i lang tid (bruksvarigheten overstiger 12 måneder eller en driftssyklus som varer mer enn 12 måneder). Hvis eiendommen som tas i betraktning samsvarer med kriteriene ovenfor, bør den gjenspeiles i regnskapet til anleggsmidler.

Steg 2

Du bør vite at alle anleggsmidler er delt inn i grupper, som hver har sine særegne egenskaper.

1. Bygninger er arkitektoniske og konstruksjonsobjekter som skaper de nødvendige forholdene for gjennomføring av produksjonsaktiviteter, lagring av materielle eiendeler, og brukes også til ledelsesmessige og ikke-produksjonsbehov.

2. Strukturer er tekniske og tekniske objekter som utfører tekniske funksjoner for å betjene produksjonsprosessen, men er ikke forbundet med endringer i arbeidsobjektene (tunneler, avløp, overganger, etc.).

3. Overføringsanordninger er enheter ved hjelp av hvilke energi av forskjellige typer overføres, samt flytende og gassformige stoffer (varmesystemer, gassnettverk, etc.).

4. Maskiner og utstyr, inkludert:

- kraftmaskiner og utstyr beregnet på produksjon og distribusjon av energi;

- arbeidsmaskiner og utstyr som er direkte involvert i produksjonsprosessen;

- måling og regulering av instrumenter og innretninger;

- databehandling og elektronisk utstyr.

5. Kjøretøy.

6. Verktøy - arbeidskraft involvert i produksjonsprosessen i mer enn 1 år.

7. Produksjonsutstyr og husholdningstilbehør som brukes til å utføre produksjonsoperasjoner og skape forhold for trygt arbeid (arbeidsbenker, arbeidsbord osv.).

8. Husholdningsutstyr, som gir arbeidsforhold og utfører funksjonen for å opprettholde produksjonen (kopieringsutstyr, kontormøbler, etc.).

9. Tomter og flerårige beplantninger.

10. Arbeidende, produktive husdyr og andre anleggsmidler.

Trinn 3

Vær oppmerksom på at når det gjelder regnskapsføring av beskatnings- og avskrivningsformål, er alle anleggsmidler delt inn i 10 avskrivningsgrupper, avhengig av deres levetid. Nyttelevetiden er perioden hvor en eiendel, anlegg og utstyr kan tjene organisasjonens formål. Den første avskrivningsgruppen inkluderer eiendom med en levetid på 1-2 år, den andre - 2-3 år, den tredje - 3-5 år, den fjerde - 5-7 år, og den femte - 7-10 år. Den sjette avskrivningsgruppen inkluderer eiendom med en levetid på 10-15 år, den syvende - 15-20 år, den åttende - 20-25 år, den niende - 25-30 år, den tiende - over 30 år.

Anbefalt: