Hvordan Definere En Avskrivningsgruppe

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Definere En Avskrivningsgruppe
Hvordan Definere En Avskrivningsgruppe

Video: Hvordan Definere En Avskrivningsgruppe

Video: Hvordan Definere En Avskrivningsgruppe
Video: Hvordan gjennomføre prosjektvalg? 2024, April
Anonim

Alle eiendeler til foretaket, som godtas for regnskapsføring, avskrives, det vil si slites over tid. Avhengig av levetiden, tilhører den en av avskrivningsgruppene. Brukstiden er perioden der virksomhetens eiendeler kan generere inntekt.

Hvordan definere en avskrivningsgruppe
Hvordan definere en avskrivningsgruppe

Bruksanvisning

Trinn 1

Perioden som eiendommen er i stand til å tjene formålene med bedriften, bestemmes uavhengig, med tanke på skattekoden, som regulerer tildeling av eiendom til en bestemt avskrivningsgruppe, samt å ta hensyn til klassifiseringen av anleggsmidler.

Steg 2

All avskrivbar eiendom tilhører en eller annen avskrivningsgruppe. Det er ti slike grupper totalt. Så den første avskrivningsgruppen inkluderer kortvarige eiendeler, hvis levetid varierer fra ett til to år. Den andre avskrivningsgruppen inkluderer eiendom, hvis brukstid er 2-3 år, den tredje - 3-5 år, den fjerde - 5-7 år, den femte - 7-10 år, den sjette - 10-15 år, det syvende - 15-20 år, det åttende - 20-25 år, det niende - 25-30 år, det tiende - over 30 år.

Trinn 3

Bedriftens levetid kan fastsettes etter at gjenstanden for anleggsmidler er tatt i drift, så vel som etter gjenoppbygging, modernisering, teknisk gjenutstyr, hvis det er en økning i denne perioden. Det er imidlertid mulig å øke levetiden bare innenfor de rammer som er satt for denne avskrivningsgruppen.

Trinn 4

For immaterielle eiendeler bestemmes levetiden på grunnlag av gyldighetsperioden for patentet eller lisensen for retten til å bruke objektet. Hvis levetiden ikke kan fastsettes på denne måten, blir avskrivningsrentene satt for en periode på 10 år.

Trinn 5

Listen over anleggsmidler som inngår i hver av avskrivningsgruppene er strengt regulert av loven. For eksempel inkluderer den femte avskrivningsgruppen eiendom: bygninger, unntatt boliger, produksjonssteder uten belegg, strømnettet, fotografisk utstyr osv.

Trinn 6

Hvis anleggsmidlet ikke tilhører noen av avskrivningsgruppene, bestemmes dets levetid basert på spesifikasjonene eller produsentens anbefalinger.

Anbefalt: