Hvordan Telle Overtid I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Telle Overtid I
Hvordan Telle Overtid I

Video: Hvordan Telle Overtid I

Video: Hvordan Telle Overtid I
Video: Hva er overskuddsmat og hvordan tar vi vare på maten? Marte i Matsentralen Trøndelag forklarer 2024, Kan
Anonim

I en kollektiv- eller arbeidsavtale med ansatte kan du etablere tilleggsbetalinger for overtidsarbeid av alle størrelser, basert på minimumssatsen. Godtgjørelsessystemet fastslår at regnskapsføreren beregner tilleggsutbetalingen for overarbeid i henhold til følgende formler.

Hvordan telle overtid
Hvordan telle overtid

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis dine ansatte har en timesats, så for å beregne overtidsbetaling for de første 2 timene, multiplisere timeprisen med 1, 5, får du timelønnen for overtidsarbeid, multipliser resultatet med to, du får beløpet du må betale de to første timene …

For å beregne gjenværende beløp må du multiplisere timeprisen med to, og deretter multiplisere resultatet med antall timer den ansatte jobbet overtid.

Steg 2

Hvis de ansatte har en daglig sats, må du multiplisere antall arbeidstimer per dag med 1, 5 for å beregne tilleggsavgiften for de første 2 timene på overtid, og deretter multiplisere resultatet med 2 timer. For å beregne tilleggsavgiften for de påfølgende timene som den ansatte jobbet overtid, multipliserer du antall arbeidstimer på en dag med 2, og deretter multipliserer du resultatet med antall timer den ansatte jobbet overtid.

Trinn 3

Hvis de ansatte har en månedslønn, må du multiplisere antall arbeidstimer per måned med 1, 5 for å beregne tilleggsutbetalingen for de første overtidene, 2 ganger, og deretter multiplisere resultatet med 2 timer. For å beregne tilleggsbetalingen for den påfølgende tiden, multipliserer du antall arbeidstimer per måned med 2, og deretter multipliserer du resultatet med antall timer den ansatte jobbet overtid.

Trinn 4

Hvis dine ansatte har et system for deltakst, må du multiplisere delprisen med 1, 5 for å beregne tilleggsavgiften for de første to timene på overtid, og deretter multiplisere resultatet med mengden produkter som den ansatte laget de første 2 timene på overtid. For å beregne tilleggsavgiften for påfølgende overtidstimer, multipliser du deltaksten med 2, og multipliser deretter resultatet med antall produkter som den ansatte har laget i de påfølgende overtidstimene.

Trinn 5

Vær nøye med situasjonen når dine ansatte har en kumulativ oversikt over all arbeidstid. Lovverket gir ikke spesielle regler for betaling av overtidsarbeid for ansatte som jobber i henhold til den oppsummerte arbeidstidsregistreringen. På grunnlag av dette, bruk de generelle reglene. Betal for de to første overtidene minst en og en halv gang mer, og den påfølgende tiden minst dobbelt så mye.

Anbefalt: