Hvordan Utstede En Lønnsendring

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Utstede En Lønnsendring
Hvordan Utstede En Lønnsendring

Video: Hvordan Utstede En Lønnsendring

Video: Hvordan Utstede En Lønnsendring
Video: Nærdødsoplevelse-1 2024, Mars
Anonim

Noen ganger er det et så hyggelig øyeblikk i livet til ansatte i enhver bedrift som en økning i lønn. Slik lykke kan falle på hodet i to tilfeller: hvis arbeidstakeren ble forfremmet (overført til en annen stilling med høyere lønn) eller det ganske enkelt (planlagt eller ikke planlagt) ble besluttet å heve lønnen. Når det gjelder reduksjon av lønnen, er denne triste situasjonen ganske vanskelig med tanke på korrekt registrering. Men likevel trenger en personalarbeider i begge tilfeller å vite hvordan man skal dokumentere lønnsendringen.

Hvordan utstede en lønnsendring
Hvordan utstede en lønnsendring

Det er nødvendig

  • arbeidsavtale med en ansatt
  • personlig kort til den ansatte T-2
  • personlig konto til den ansatte T-54
  • ansattes arbeidsbok
  • prøve tilleggsavtale til arbeidsavtalen
  • enhetlig form T-5 (T-5a)
  • kunnskap om kontorarbeid

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis den ansatte ble overført til en annen stilling med høyere lønn, skjer registreringen av lønnsendringen parallelt med overgangen til en annen stilling. I dette tilfellet må personaloffiseren inngå en tilleggsavtale til arbeidskontrakten med den ansatte. Det er nødvendig å registrere i avtalen at arbeidstakeren overføres til en ny stilling og angi det nye beløpet. På grunnlag av denne avtalen blir det gitt en ordre om å overføre til en ny stilling (enhetlig skjema T-5 eller T-5a), som indikerer den nye lønnen. Når du registrerer overføring av en ansatt til en annen stilling med lønnsøkning, ikke glem å gjøre en oppføring om overføringen (men ikke om en endring i lønn!) I arbeidstakers arbeidsbok.

Steg 2

Hvis den ansatte forblir i forrige stilling, må du forstå om lønnen til denne ansatte endres, eller om lønnsendringen gjelder stillingen han har. Disse tilfellene gir forskjellige algoritmer for å dokumentere lønnsendringen.

Trinn 3

Hvis lønnsendringene er relatert til stillingen den ansatte har, er det nødvendig å gjøre en ordre om å endre bemanningstabellen, og deretter en ordre om å godkjenne den nye bemanningstabellen med en ny lønn. Deretter inngås en tilleggsavtale med arbeidsavtalen med arbeidstakeren og en ordre om å øke lønnen på grunnlag av denne avtalen. Det er ingen enhetlige skjemaer for disse ordrene.

Trinn 4

Hvis lønnen heves direkte til den ansatte, starter alt med et notat fra den ansattes nærmeste veileder rettet til daglig leder. Dette notatet begrunner behovet for lønnsøkning. På bakgrunn av et notat godkjent av generaldirektøren, utarbeider personalarbeideren en tilleggsavtale til kontrakten med den ansatte. Og allerede på grunnlag av en tilleggsavtale legger han en ordre om å øke lønnen. Denne bestillingen og notatet er utarbeidet i fri form med alle detaljer vedtatt av reglene for kontorarbeid for denne typen dokumenter.

Trinn 5

La oss nå snakke om en ubehagelig situasjon for ansatte som endrer lønn nedover. Arbeidskodeksen inneholder en rekke årsaker som gjør at arbeidsgivere kan redusere lønnen. Blant disse årsakene kan bare de som er forbundet med endringer i arbeidsforholdene - organisatoriske eller teknologiske, vises. Slike forhold kan være endringer i utstyr og teknologi i produksjonen, forbedring av arbeidsplassen (bekreftet av sertifisering av arbeidsplasser), omorganisering av produksjonsstrukturen. På samme tid, for å endre lønnen mot en reduksjon, må volumet, kompleksiteten i arbeidet eller arbeidskostnadene til den ansatte reduseres. Ellers risikerer du å forverre den ansattes situasjon, og dette er uakseptabelt i henhold til arbeidsloven. I praksis er det ganske vanskelig å gjennomføre og korrekt trekke opp en lønnsreduksjon. For det første må du ha dokumentasjonsbevis for alle endringer i arbeidsflyten, som nettopp er snublesteinen i de fleste tilfeller når du registrerer en lønnsreduksjon. I tillegg må det være pålegg om å endre bemanningstabellen og godkjenningen av den. For det andre må du skriftlig varsle den ansatte mot underskrift om hva som truer ham to måneder i forveien (artikkel 74 i den russiske føderasjonens arbeidskode). Hvis arbeidstakeren ikke er fornøyd med slike forhold, må arbeidsgiveren tilby ham en annen passende jobb. Hvis dette ikke tilfredsstiller den ansatte, har han rett til å "forlate" organisasjonen din. Hvis arbeidstakeren samtykker, inngås en tilleggsavtale med arbeidsavtalen og en ordre om å senke lønnen.

Anbefalt: