Er Det Verdt å Ta Et Mikrolån

Er Det Verdt å Ta Et Mikrolån
Er Det Verdt å Ta Et Mikrolån

Video: Er Det Verdt å Ta Et Mikrolån

Video: Er Det Verdt å Ta Et Mikrolån
Video: Utviklingsministeren om å ta bistanden hjem 2024, Mars
Anonim

Det er situasjoner når du ikke kan klare deg uten gjeld. Og i dette øyeblikket kommer ofte en annonse for mikrolån til de gunstigste vilkårene. Skal du tro på en slik annonse?

Skal jeg ta et mikrolån?
Skal jeg ta et mikrolån?

I et vanskelig øyeblikk er det selvfølgelig lettere og mest lønnsomt å henvende seg til slektninger eller venner for å låne penger fra dem. Vanligvis gjennomføres et slikt lån uten kontrakt og renter, så i tilfelle problemer med tilbakebetaling er det lett å bli enige om utsettelse. Og hvis du betaler tilbake gjelden i god tro, kan du håpe at de i fremtiden vil hjelpe deg på de samme gunstige vilkårene.

Men hva om det ikke er slike bekjente eller slektninger, og banken ikke klarte å samle inn en pakke med dokumenter? I et slikt øyeblikk er det alltid en annonse der de forsikrer at du kan søke om mikrokreditt med pass, uten andre dokumenter, og også uten garantister og umiddelbart, etter 10 minutter, få penger.

Slike tilbud er veldig ulønnsomme for mottakere av mikrokreditter, fordi det er verdt å lese avtalen nøye, viser det seg at renten er rundt 1% per dag, det vil si 365% per år! Det vil si å ta et lån på 5.000 rubler, om et år må du returnere et beløp som er flere ganger mer enn det lånte beløpet. Er et slikt lån verdt risikoen hvis, hvis det ikke blir tilbakebetalt, det vanligvis selges gjeld til samlere og et bryderi begynner, som kan ende med tap av all eiendom, så vel som bolig? Selvfølgelig ikke.

Hvilken konklusjon kan trekkes av ovenstående? Det er åpenbart at mikrolån er ekstremt ulønnsomme for mottakere. Det er mye bedre å spare et lite beløp fra hver lønn, spare 10.000-50.000 rubler i tilfelle uventede problemer og leve i fred.

Anbefalt: