Hvordan Selge Smykker

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Selge Smykker
Hvordan Selge Smykker

Video: Hvordan Selge Smykker

Video: Hvordan Selge Smykker
Video: Daisy ringer fra TIKTOK 2024, April
Anonim

Smykker, smykker laget av edle metaller og steiner hører ikke til dagligdagse varer. Salget deres styres av spesielle regler fastsatt av det normative. Slike regler, som inneholder begrensninger for salg av smykker, er bindende for alle forretningsenheter. Først og fremst bør du vite at salget av smykkene som er oppført i reglene, bare utføres på grunnlag av en lisens.

Hvordan selge smykker
Hvordan selge smykker

Det er nødvendig

  • - lisens
  • - spesialbutikk eller avdeling

Bruksanvisning

Trinn 1

Detaljhandel med smykker kan utføres gjennom et spesialisert distribusjonsnettverk, inkludert smykkerbutikker og relaterte avdelinger i varehus. Salg av slike produkter i det mindre detaljhandelsnettverket, i markedene og for hånd er forbudt.

Steg 2

Eksisterende krav pålegger butikker og avdelinger som selger smykker, plikten til å ha veieinstrumenter av riktig type og nøyaktighetsklasse. I dette tilfellet må måleinstrumenter ha et statsstempel og testes i samsvar med prosedyren som er fastsatt i lovbestemmelser.

Trinn 3

Spesielle krav stilles også til ansatte i virksomheter som driver kundeservice. De må være profesjonelt opplært, vite sortimentet og egenskapene til varene, inkludert navnene på edle metaller, deres prøver, navnene på steiner, deres farge, vekt, kappform.

Trinn 4

Selgeren må kunne gi kjøperen kvalifisert råd når han velger et produkt og overføre til kjøperen et produkt som oppfyller kvalitetskravene til det.

Trinn 5

Kjøperen kan fritt velge produktet, sjekke kvaliteten, fullstendigheten, vekten og prisen. Kjøperen har rett til å kreve at selgeren gir ham et kontroll- og måleinstrument og dokumenter som bekrefter prisen på et bestemt produkt.

Trinn 6

Smykker kan ikke returneres eller byttes ut hvis de er av riktig kvalitet.

Trinn 7

Hvis det er identifisert feil eller forfalskning av produktet i produktet, kan kjøperen kreve fra organisasjonen som solgte produktet for å eliminere feilene gratis, betale tilbake kostnadene for å eliminere feilene, erstatte produktet med en lignende, redusere pris, og kompensere for tapene.

Trinn 8

Solgte smykker må inneholde en merking som inneholder informasjon om navnet på produktet, produsentens varemerke, navnet på metalllegeringen. Prøven, vekten av produktet, prisen per gram eller prisen på hele produktet må også angis.

Trinn 9

De solgte smykkene må ha forseglede varemerker som er festet til vektelementet med en tråd. I noen tilfeller kan varemerket pakkes inn individuelt.

Trinn 10

Det er forbudt å handle med smykker uten avtrykk av det statlige analysemerket.

Trinn 11

Salget av smykker gjøres med en kvittering, som utstedes i to eksemplarer, hvorav den ene overleveres til kjøperen.

Trinn 12

Vær også oppmerksom på at smykker, nemlig smykker laget av edle metaller, edelstener, halvedelstener, må selges strengt i individuell emballasje.

Anbefalt: