Hvordan Salgsandelen Beregnes

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Salgsandelen Beregnes
Hvordan Salgsandelen Beregnes

Video: Hvordan Salgsandelen Beregnes

Video: Hvordan Salgsandelen Beregnes
Video: Marketing: Calculating Market Share 2024, April
Anonim

Beregningen av produksjonseffektivitetsindikatorer utføres for å vurdere den økonomiske aktiviteten til bedriften. Spesielt beregnes fortjeneste fra salg og andel av inntektene fra salg (det vil si lønnsomhet) og faktorene som påvirket verdien blir bestemt.

Hvordan salgsandelen beregnes
Hvordan salgsandelen beregnes

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem fortjenesten fra salg av organisasjonen for ønsket periode. For å gjøre dette, trekk kostnadene for solgte varer (unntatt kommersielle og administrative utgifter) fra inntektene fra salg av varer, arbeider, tjenester (eksklusiv merverdiavgift, avgifter og andre betalinger). Ta dataene til analyse fra firmaets regnskap. Inntektene fra salg av produkter (eksklusive avgifter) gjenspeiles i linje 010 i "Resultatregnskapet", og kostprisen - i linje 020.

Steg 2

Beregn andelen av salg i selskapets inntekter. Det beregnes veldig enkelt: del den beregnede fortjenestemengden med inntektene fra salg av produkter, arbeider og tjenester. Den resulterende indikatoren kalles avkastning. Det gjenspeiler selskapets inntekt for hver opptjent rubel.

Trinn 3

Gjennomføre en komparativ analyse av lønnsomheten ved salg, beregne koeffisientene for forrige periode, for samme periode i fjor og for planlagte inntekter og kostnader. Identifiser faktorene som påvirket lønnsomheten. De viktigste inkluderer salgsvolum, utvalg av produkter, pris og salgspris. Til sammenligning brukes perioder med like lengde.

Trinn 4

Bestem innvirkningen av salg på overskudd, for dette, multipliser fortjenesten fra forrige periode med endringen i salg for den analyserte perioden.

Trinn 5

Beregn fortjenesten for den analyserte perioden basert på prisene og kostnadene for forrige periode, og fortjenesten for forrige periode basert på endringer i salgsvolumet. Sammenlign tallene for å bestemme effekten av sortimentssalg på fortjenestemarginene.

Trinn 6

For å bestemme effekten av endringer i kostprisen på fortjenesten, sammenlign kostnadene ved salg av produkter for den analyserte perioden med kostnadene i forrige periode, beregnet på nytt for endringen i salg.

Trinn 7

Sammenlign salgsvolumet i den analyserte perioden, uttrykt i prisene på den analyserte og de foregående periodene, for å bestemme innflytelsen av salgsprisene på produkter, fabrikker, tjenester på fortjenesteendringen. Formater innledende data og beregninger i form av en tabell.

Anbefalt: