Hvordan Lage En Business Case

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Business Case
Hvordan Lage En Business Case

Video: Hvordan Lage En Business Case

Video: Hvordan Lage En Business Case
Video: Как написать бизнес-кейс - тренинг по управлению проектами 2024, Kan
Anonim

En business case er et dokument som skisserer lønnsomhet, analyse, beregning av indikatorer og effektiviteten til et investeringsprosjekt. Formålet med prosjektet kan være kjøp av maskiner, utstyr, bygging eller ombygging av en industribygning, etc.

Hvordan lage en business case
Hvordan lage en business case

Bruksanvisning

Trinn 1

Hovedmålet med den økonomiske mulighetsstudien er å bringe investorens mengde kostnader til prosjektet, vilkårene for tilbakebetaling og resultatene av arbeidet. Forskjellen mellom dette dokumentet og en forretningsplan er at det er utarbeidet for nye produkter fra en eksisterende virksomhet, derfor er ikke spørsmål relatert til markedsanalyse, markedsføringsundersøkelser angitt i det. Business case inneholder vanligvis en detaljert beskrivelse av teknologier og utstyr, samt årsakene til deres valg.

Steg 2

Det er en sekvens å følge når du forbereder en forretningssak. Det starter med innledende data, informasjon om markedssektoren. Deretter blir de eksisterende mulighetene for utvikling av aktiviteter, råvarekilder, materielle ressurser for virksomhetsutvidelse, mengden kapitalkostnader som kreves for å nå målet, beskrevet, produksjonsplan, finanspolitikk og generell informasjon om prosjektet.

Trinn 3

Dermed inneholder den økonomiske begrunnelsen en beskrivelse av bransjen der virksomheten opererer, typen inngangsprodukter, prisnivået for den. Den økonomiske delen av dette dokumentet inkluderer vilkårene for å tiltrekke lånte midler, dekningskilder. Beregninger er vist i tabeller som viser kontantstrømmer.

Trinn 4

Når du utarbeider en business case, er det nødvendig å studere den nåværende posisjonen til bedriften, dens plassering i markedet, teknologiene og utstyret som brukes. I tillegg er det nødvendig å bestemme måter å øke selskapets lønnsomhet og forretningsutvikling, forutsi lønnsomhetsnivået som kan oppnås under gjennomføringen av prosjektet, studere nødvendige tekniske data og analysere nivået på opplæring av personell. Du må også lage en prosjektgjennomføringsplan, kostnadsoverslag og kontantstrømplan, samt gi en samlet økonomisk vurdering av investeringen.

Anbefalt: