Daglig Kostgodtgjørelse På Forretningsreiser I

Daglig Kostgodtgjørelse På Forretningsreiser I
Daglig Kostgodtgjørelse På Forretningsreiser I

Video: Daglig Kostgodtgjørelse På Forretningsreiser I

Video: Daglig Kostgodtgjørelse På Forretningsreiser I
Video: 4 октября положите монетку в карман и скажите на богатую жизнь. День Кондрата и Игната. День Сварога 2024, Kan
Anonim

Arbeid i mange selskaper er forbundet med behovet for forretningsreiser både i landet og i utlandet. I dette tilfellet er arbeidsgiveren forpliktet til å kompensere arbeidstakeren for kostnadene for reise, overnatting og den såkalte dagpenningen.

Daglig kostgodtgjørelse på forretningsreiser i 2015
Daglig kostgodtgjørelse på forretningsreiser i 2015

Daglige reiseutgifter betales kun for lange reiser. Hvis den ansatte blir sendt på en dags forretningsreise, betales ikke dagpenningen, fordi han har muligheten til å komme tilbake til sitt faste bosted.

Organisasjonen og individuelle gründere kan sette dagpengesatsene uavhengig. Dette gjelder både russiske og utenlandske forretningsreiser. Det er derfor, i alle selskaper, dagpengene varierer mye, og det er ganske lovlig.

Disse kostnadene kan tas i betraktning i sin helhet både når du bruker OSNO (som en del av andre kostnader), og når du bruker det forenklede skattesystemet. Grensen for dagpenge er heller ikke nedfelt i lovgivningen. Imidlertid må selskapet utstede en lokal forskrift som vil foreskrive mengden dagpenger som skal betales. Det kan være påkrevd i tilfelle bekreftelse av ekstrabudsjettmidler.

Det er viktig å ta i betraktning at skattekoden fastsetter maksimal daggodtgjørelse som ikke er underlagt personlig inntektsskatt. I 2015 har disse indikatorene ikke endret seg. Dette er 700 rubler. for russeturer og 2500 rubler. for utenlandske.

Det viser seg at hvis den ansatte ble kompensert for utgifter på 400 rubler. per dag, er de ikke skattepliktige. Imidlertid, hvis dagpenningen var 1000 rubler. per dag, deretter fra mengden på 300 rubler. (1000-700) er det nødvendig å overføre personlig inntektsskatt til budsjettet.

Samtidig er ikke hele dagpengene underlagt bidrag til fond (PFR og FSS). Det viktigste er at det ikke overstiger den etablerte normen i selskapets lokale ordrer.

Anbefalt: